martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Fiscalia obri diligències de recerca penal contra Mónica Oltra per presumpte fraccionament de contractes

La Fiscalia ha obert diligències de recerca penal contra Mónica Oltra, després de rebre una denúncia presentada pel PP en la qual s’alerta del presumpte fraccionament de contractes i pagament de serveis sense adjudicació prèvia ocorreguts en la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de la qual és titular. Segons avançava ‘El Mundo’, la suma total de la denúncia pel PP supera els 43 milions d’euros.

Fonts jurídiques citades pel mateix medi destaquen que les diligències s’han obert “com es fa sempre que s’interposa una denúncia”. Després d’això, la Fiscalia té sis mesos per investigar els fets d’una causa encara no judicialitzada. Aquest termini de recerca podria ampliar-se en sis mesos més per completar les perquisicions. Després, es procedeix a l’arxivament del cas o el seu enviament a un tribunal competent.

En la denúncia, s’acusa la Vicepresidenta de la Generalitat de fraccionar sistemàticament contractes per deixar la seua vàlua per encaixar-los dins del límit que permet adjudicar-los pel procediment del contracte menor. Aquesta figura, prevista per a contractes que no superen els 18.000 euros en els serveis i els 50.000 en les obres, concedeix a l’Administració la possibilitat d’adjudicar licitacions públiques sense concurs. No obstant això, és il·legal fraccionar deliberadament un contracte de vàlua superior, per dividir-ho en múltiples contractes que queden per baix estos límits.

Segons ‘El Mundo’, en la documentació aportada pels denunciants es posaria de manifest “que Mónica Oltra recorre sistemàticament a aquest mecanisme amb la intenció d’eludir la concurrència competitiva, resultant reiteradament adjudicatàries les mateixes empreses”. La denúncia inclou també denúncies per enriquiment injust, relatius a serveis prestats sense concurs previ.

Últimas noticias

Contenido relacionado