viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Adif AV avança en els tràmits administratius de la segona fase del tram València-Castelló del Corredor Mediterrani

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat l’anunci oficial d’Adif Alta Velocitat (Adif AV) d’informació pública, a l’efecte d’expropiacions, de la segona fase del projecte d’implantació de l’ample estàndard en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani.

D’esta manera, es dóna un nou pas en el compliment dels compromisos adquirits pel Ministeri de Foment per a la configuració i desenvolupament del conjunt d’actuacions emmarcades en el Corredor Mediterrani.

En concret, l’anunci publicat es refereix a l’adaptació a l’ample internacional de la via 1 en el trajecte Sagunt-Castelló i de les vies d’apartat entre València i Castelló.

El projecte contempla l’adaptació de les instal·lacions i elements de la línia per a la correcta explotació ferroviària per a trens de 750 m, així com per al compliment dels estàndards europeus d’interoperabilitat, garantint a tot moment l’adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat dels tràfics de viatgers i mercaderies.

Per a l’execució de les obres, l’anunci publicat defineix l’expropiació de 2.906 m² de sòls en els termes municipals de Massalfassar, València, Almenara, Nules i les Alqueries; 1.737 m² de terrenys per a servituds a Nules; i 34.828 m² d’ocupacions temporals a Nules i Alboraia.

De forma paral·lela a aquesta tramitació, Adif Alta Velocitat té previst continuar el pròxim mes de maig amb els treballs de la segona fase d’este projecte, que consistiran en l’adequació de la infraestructura per a la instal·lació del tercer fil en la segona via entre València i Sagunt, permetent la circulació per a trens de tots dos amples. Després de l’apilament i descàrrega de les travesses d’ample mixt al llarg de la traça, operació iniciada al febrer, els treballs consistiran en la col·locació d’un total de 36.000 travesses en este trajecte.

Finançament europeu

Podrà ser cofinançat pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).

Últimas noticias

Contenido relacionado