9 associacions de Sagunt participaran en el mercat medieval el 9 d’Octubre

9 associaciones, mercado medieval, 9 octubre
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Del 6 al 9 d’octubre Sagunt tornarà a l’Edat Mitjana amb el tradicional mercat medieval de les festes en commemoració del 9 d’Octubre. I per a celebrar este esdeveniment un total de 9 associacions i entitats de Sagunt participaran en les activitats que es desenvoluparan durant estos dies perquè els visitants senten que estan passejant pels carrers de la Sagunt medieval.

Divendres 6 d’octubre a les 19 hores la Colla de Campaners Morvedre donarà començament a la festa amb el vol de les dos campanes majors que avisa del tancament de les portes de la vila. Saguntum Civitas s’encarregarà del pregó que obrirà el mercat i continuarà amb un ball medieval. Seguidament el cor de la Lira Saguntina delectarà els assistents acompanyats de les tradicionals melodies dels Germans Caballer. A les 20 hores serà el torn de Camí de Nora que donaran vida a les titelles a ritme de rondalles valencianes en la Plaça dels Tarongers.

PublicitatTroballengua  

Analakasmana, Toni Llorens i Paqui Roldán, Batucada Dakídayá i l’Associació Islàmica ompliran d’activitats el mercat medieval durant els 4 dies que estarà instal·lat en el casc històric de Sagunt, en el qual a més hi haurà concerts en acústic, obres de teatre a peu de carrer, espectacles de foc itinerant, éssers mitològics pels carrers o activitats infantils.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha convidat tota la ciutadania a gaudir de la festa del 9 d’Octubre ja que enguany “creiem que serà un mercat medieval amb una qualitat destacable que ens farà retrotraure a altres temps tant als visitants com a les famílies”. Tarazona ha destacat la implicació d’entitats i associacions de Sagunt que s’han involucrat en el projecte “i li confereixen un fet diferencial i un valor afegit que no es troba en cap un altre mercat medieval” i ha recordat que des de divendres “en els dos nuclis de la ciutat, la festa bull per a commemorar el 9 d’octubre, el dia que el poble valencià ha de sentir-se unit ja que compartim un mateix territori, una mateixa història i una mateixa cultura”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana