sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diversos advocats exposen les principals traves de les Administracions Públiques

Les fallades tecnològiques i la falta de digitalització de l'Administració són alguns dels seus principals problemes

El Col·legi d’Advocats de València ha acollit este matí una jornada destinada a revisar la normativa per a l’eliminació de traves i tràmits de les Administracions Públiques amb l’objectiu de buscar solucions perquè els professionals de l’advocacia puguen exercir el seu treball sense inconvenients. Este acte ha estat organitzat per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), la Confederació Espanyola de l’advocacia Jove (CEAJ), la Federació Valenciana de l’Advocacia Jove (FVAJ) i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV). Així mateix, també s’ha comptat amb l’assistència d’Antonio Castro, en representació de l’Administració Pública.

Tomás Brea, president de la FVAJ; Rosa Serna, presidenta de l’Agrupació Advocats Joves de València, i José Soriano, secretari del ICAV, han sigut els encarregats de presentar este esdeveniment, posant l’accent en la seua “part reivindicativa” i assenyalant que són “necessaris” per a conèixer els problemes de la professió.

Lorenzo Amor, president de ATA, ha indicat que són “conscients” que els advocats tenen moltes “traves i problemes”, per la qual cosa s’han marcat com a objectiu anual “fer arribar aquests assumptes a les Administracions”. Així i tot, Amor ha destacat que “l’Administració té ganes d’eliminar eixes barreres existents” i que “estan desitjant que se’ls faça arribar eixes traves per a llevar-les”. En eixa línia, Antonio Castro, funcionari de l’Administració Pública, ha comentat que ells estan “per a servir als ciutadans, als empresaris i als professionals”. “Estes trobades són importants perquè ens feu arribar les vostres inquietuds, encara que les propostes no puguen efectuar-se immediatament”, ha explicat Castro.

Principals problemes

Mara Monreal, presidenta de la CEAJ, ha sigut l’encarregada d’exposar als assistents les traves, obrint la participació també a aquells advocats que es trobaven en la sala. “La tecnologia que hem d’usar per imposició ens produeix desassossec per la gran quantitat de fallades que té i per la seua lentitud”, ha informat Monreal, qui amb la col·laboració d’altres advocats, ha explicat que el SNED, un programa que utilitzen per a la seua gestió, “té fallades setmanals, requereix una versió de JAVA antiga i consta d’una APP que no funciona des d’agost”. A més, molts funcionaris dels jutjats, “no saben usar este programa perquè no han tingut una formació”. “És un programa imposat i ens han van donar molt poc temps per a adaptar-nos”, ha assegurat Monreal.

D’altra banda, una altra de les traves que els advocats troben en el seu treball és la tramitació. “Es demana que es faça en paper però este es pot perdre o extraviar. Seria necessària una digitalització perquè solament se’ns digitalitza als advocats, però l’Administració Pública ha de digitalitzar-se també”, han comentat.

Celia Ferrero, vicepresidenta Executiva de ATA, ha puntualitzat que “l’Administració no veu el dia a dia de la professió, per la qual cosa gràcies a esta jornada ja es coneixen quines són les traves existents”.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado