```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Agricultura obvia les demandes valencianes i limita la plantació de vinya per a la DO Cava

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) ha fet cas omís a les peticions de la Comunitat Valenciana i limitarà la superfície de vinyes per a la producció de cava, atenent les recomanacions en part del Consell Regulador DOP Cava.
LA UNIÓ critica la decisió del Ministeri, que s’ha plegat als interessos de la DO Cava, i també emplaça a la Conselleria d’Agricultura a iniciar quantes accions estime oportunes per a defensar els nostres interessos en un tema molt important per a la comarca de Requena-Utiel. Al llarg del mes de gener LA UNIÓ estudiarà possibles mobilitzacions de protesta.
El Ministeri ha publicat hui en el BOE una Resolució de la Direcció general de Produccions i Mercats Agraris, per la qual es fixa, per a l’any 2018, la superfície que es podrà concedir per a autoritzacions de noves plantacions de vinyes a escala nacional. Així, la superfície de plantació en la DO Cava per a tota Espanya solament podrà augmentar en 172,2 hectàrees durant 2018; de les quals 57,4 són per a noves plantacions, altres 57,4 per a replantació i les restants 57,4 hectàrees per a la conversió de drets de replantació.
LA UNIÓ exigeix al Ministeri que canvie d’opinió i no restringisca les hectàrees de vinya amb varietats per a cava pendents d’autorització a Requena ni les ja compromeses també allí dins de l’actual Pla de Reestructuració de Vinya que finalitzava en 2018, que en total serien poc menys de 1.500 hes.
LA UNIÓ creu que “en un futur caldria posar límit al creixement de la superfície per a cava d’alguna manera per a evitar saturar el mercat, però en aquest moment no es poden posar en perill les inversions que existeixen en marxa i l’aposta forta realitzada per alguns viticultors i cellers al nostre territori”.
Aquesta Organització Professional Agrària afirma que el Ministeri d’Agricultura i el Govern central es riuen una vegada més en la cara de totes les valencianes i valencians. “No pretenem fer guerra de res i molt menys política, però la veritat és que el cava valencià gaudeix cada vegada de major reconeixement i prestigi en els mercats, gràcies a la seua qualitat. No es pot coartar amb decisions com aquesta un creixement que suposa un ingrés per als llauradors que produeixen aquestes varietats”, assenyala LA UNIÓ.
El cava valencià ha experimentat un creixement important en els últims anys. Per a aquest exercici s’espera un augment del 15% en les vendes, la qual cosa suposa elaborar uns 7 milions de botelles.
El Consell Regulador de la DO Cava té reconegudes actualment a Espanya unes 36.000 hectàrees. La qüestió a la Comunitat Valenciana afecta al terme municipal de Requena, l’únic que està legalment autoritzat per a elaborar cava en el nostre territori. Allí hi ha ara unes 3.500 hectàrees destinades a la producció de la varietat de raïm blanc Macabeo o Chardonnay per a elaborar espumosos, la segona zona després de Catalunya més important de l’Estat. També afecta aquesta possible limitació a altres zones de l’Estat com Almendralejo (Extremadura), Cariñena o algunes zones de la Ribera del Duero i La Rioja.

Últimas noticias

Contenido relacionado