L’Ajuntament d’Alcoi, la Coordinadora pel Valencià i Aramultimèdia convoquen el concurs de micropoemes Joan Valls

L'Ajuntament d'Alcoi, la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià - Escola Valenciana i el diari Aramultimèdia, amb la finalitat de promocionar i difondre l'obra del poeta Joan Valls en el centenari del seu naixement, han convocat dos concursos: un dirigit als escolars i un altre a adults.

27

L’Ajuntament d’Alcoi, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià – Escola Valenciana i el diari Aramultimèdia, amb la finalitat de promocionar i difondre l’obra del poeta Joan Valls en el centenari del seu naixement, han convocat dos concursos: un dirigit als escolars i un altre a adults.

Amb premis de 150 i 300 euros per a la modalitat d’adults i vals de 30 i 50 euros per a la modalitat escolar, a banda de lots de llibres de Joan Valls.

• El termini de presentació d’obres es tanca l’1 d’abril de 2018.

• Descarrega les bases dels certàmens: Bases del concurs Joan Valls.

  • L’escola enviarà tots els poemes seleccionats en un sol correu a l’adreça electrònica: concursjoanvallsescolar@gmail.com

Es tracta d’una iniciativa conjunta de totes aquestes entitats i els premis seran lots de llibres de l’autor alcoià homenatjat i vals per material escolar (50 i 30 euros), i en el cas dels adults, a banda dels textos, s’estableixen dos premis de 300 i 150 euros.
El termini de presentació acaba l’1 d’abril i els treballs s’hauran de remetre via correu electrònic al jurat, que decidirà –a banda dels premis– quins poemes es publiquen directament mitjançant el diari digital: www.aramultimedia.com

El concurs té algunes particularitats especials, la més destacable, que els poemes no han de superar els 4 versos de llargària i, evidentment, deuen estar escrits en valencià i fer referència a la vida o l’obra del poeta Joan Valls.

Aquestes són les bases dels concursos:

ESCOLAR

1. Podrà participar qualsevol alumne dels centres educatius de les comarques de l’Alcoià i El Comtat.

S’estableixen les categories següents:
A: Segon cicle de Primària
B: Tercer cicle de Primària
C: Primer cicle de Secundària
D: Segon cicle de Secundària
E: Batxiller i cicles formatius
F: Educació Especial

2. El tema serà lliure, sempre que el micropoema faça referència a l’obra o la vida del poeta Joan Valls.

3. Les obres estaran escrites en valencià.

4. Els textos hauran de ser originals i no haver sigut publicats en cap mitjà o suport. No podran haver rebut prèviament cap premi o accèssit en un altre certamen o concurs.

5. L’extensió de les obres serà d’un màxim de 4 versos.

6. Cada centre podrà seleccionar un màxim de 3 alumnes per cada grup aula.

7. L’escola enviarà tots els poemes seleccionats en un sol correu a l’adreça electrònica: concursjoanvallsescolar@gmail.com. A l’assumpte del correu s’especificarà: “I Concurs ESCOLAR de micro-poemes Joan Valls”.
Cada poema s’enviarà en un arxiu de word independent que contindrà el poema a la meitat superior i les dades de l’autor i el centre educatiu a la meitat inferior:
Nom de l’escola
Nivell educatiu
Professor responsable
Nom de l’autor
Telèfon del centre
Correu electrònic de contacte

8. El certamen està dotat amb els següents premis per a cada categoria:

PRIMER PREMI: Guardó + lot de publicacions adequades de les editades durant l’Any Valls + lot de llibres + Val de material escolar per 50 €.
SEGON PREMI: Guardó + lot de publicacions adequades de les editades durant l’Any Valls + lot de llibres + Val de material escolar per 30 €.

9. El termini de presentació comença amb la publicació d’aquestes bases i es tanca l’1 d’abril de 2018.

10. El jurat estarà compost per un representant de l’Ajuntament d’Alcoi, un altre del diari Aramultimèdia i tres persones relacionades amb el món educatiu i literari proposades per la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià.

11. El jurat donarà a conéixer públicament la resolució del concurs durant el mes d’abril de 2018 a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcoi i del diari Aramultimèdia.

12. El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis, si considera que cap de les obres presentades reuneix la qualitat necessària i podrà decidir respecte a qualsevol circumstància no inclosa en aquestes bases.

13. L’Ajuntament d’Alcoi i el diari Aramultimèdia podran disposar de les obres presentades –premiades o no– per a la seua publicació o difusió.

14. La participació en el concurs suposa l’acceptació de les bases, la conformitat absoluta amb les decisions del jurat i la renúncia a qualsevol reclamació.

BASES CONCURS ADULT

1. Podrà participar qualsevol persona física de qualsevol nacionalitat, a partir de setze anys.

2. El tema serà lliure, sempre que el micro-poema faça referència a algun aspecte de l’obra o la vida del poeta Joan Valls i Jordà.

3. L’extensió de les obres serà d’un màxim de 4 versos i cada autor podrà enviar un màxim de 5 poemes.

4. Les obres estaran escrites en valencià.

5. Els textos hauran de ser originals i no haver sigut publicats en cap mitjà o suport. No podran haver rebut prèviament cap premi o accèssit en un altre certamen o concurs.

6. Els poemes aniran signats amb pseudònim.

7. Els originals de les obres es presentaran únicament en format digital, enviant-los a l’adreça electrònica:concursjoanvallsadult@gmail.com. A l’assumpte del mail s’especificarà: “I Concurs de micro-poemes Joan Valls”. S’inclourà un arxiu adjunt (en format .doc) amb:
1. El poema a la meitat superior de la pàgina, signat amb el pseudònim desitjat per a la seua difusió.
2. Les dades de l’autor a la meitat inferior: pseudònim, nom i cognoms, domicili complet, telèfon i adreça de correu electrònic.

8. L’organització no mantindrà correspondència amb els participants en el certamen.

9. El certamen està dotat amb els premis següents:

Primer Premi: Guardó + lot de publicacions de l’Any Valls + 300 euros
Segon Premi: Guardó + lot de publicacions de l’Any Valls + 150 euros

10. El termini de presentació comença amb la publicació d’estes bases i es tanca l’1 d’abril de 2018.

11. El jurat estarà compost per un representant de l’Ajuntament d’Alcoi, un altre del diari Aramultimèdia i un tercer de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià.

12. El jurat donarà a conéixer públicament la resolució del concurs durant el mes d’abril de 2018 per la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcoi i del diari Aramultimèdia.

13. El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis, si considera que cap de les obres presentades reuneix la qualitat necessària i podrà decidir respecte a qualsevol circumstància no inclosa en aquestes bases.

14. L’Ajuntament d’Alcoi i el diari Aramultimèdia podran disposar de les obres presentades –premiades o no- per a la seua publicació o difusió.

15. Els participants respondran personalment de la legítima titularitat i originalitat de l’obra en els termes citats en el Text Refós de la Llei de Propietat Intel•lectual, garantint la titularitat i el caràcter original i inèdit de l’obra.
16. La participació en el concurs suposa l’acceptació de les bases, la conformitat absoluta amb les decisions del jurat i la renúncia a qualsevol reclamació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here