L’incendi en el Montgó a Xàbia queda controlat després de cremar 6 hectàrees

L'incendi s'ha declarat a les 15.50 hores i ha afectat al massís del Montgó, en una jornada amb risc elevat d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

Un policia nacional i dos guàrdies civils investiguen l'origen de l'incendi forestal declarat esta vesprada en el Montgó, en el límit entre Dénia i Xàbia. EFE/Natxo Francés

L’incendi declarat esta vesprada en el Montgó, en el límit entre Dénia i Xàbia, que ha afectat unes 6 hectàrees de massa forestal, ha quedat controlat a les 19.45 hores, segons ha informat el Consorci de Bombers d’Alacant.

En els primers moments l’incendi ha generat dificultats als mitjans aeris d’extinció a causa del fum que hi havia en la capçalera que impedia la visibilitat, però han aconseguit parar l’avanç d’eixos focus des dels flancs. Després de ser estabilitzat, que suposa que evoluciona dins de les línies de control establides segons les previsions, s’han retirat cinc dels nou mitjans aeris desplaçats a la zona, a més dels terrestres.

PublicitatTroballengua  

En ser controlat l’incendi, es retiraran de forma gradual els 4 mitjans aeris que queden i en la zona romandran dues per a treballar en la fase d’extinció. En tractar-se d’una zona protegida -un parc natural-, s’han mobilitzat més recursos, en concret nou mitjans aeris i tres unitats de bombers forestals.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here