La connexió que va portar del cas Alcàsser a Diana Quer

El crim d'Alcàsser va ser clau per a resoldre la desaparició i assassinat de Diana Quer gràcies a l'experiència que va adquirir el capità de l'UCO, José María Hidalgo

Ricardo Anglés Alcàsser
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El crim del municipi valencià d’Alcàsser, en el qual van ser segrestades, violades i assassinades tres adolescents en 1992, ha servit de guia als investigadors del cas ‘Diana Quer’ a l’hora de plantejar l’interrogatori de l’ara assassí confés, José Enrique Abuín, àlies ‘El Chicle’, segons ha informat La Voz de Galícia.

L’experiència que va adquirir el capità de l’UCO, José María Hidalgo, en la recerca d’Alcàsser (en la qual es va utilitzar a un actor que va simular ser un dels sospitosos, l’escapolit Antonio Anglés, per a pressionar a l’altre, Miguel Ricart, i arrancar-li la confessió dels fets), li ha permés planificar l’interrogatori que li va arrancar la confessió a ‘El Chicle’.

PublicitatTroballengua  

Hidalgo va planificar l’interrogatori des d’abans de les detencions del Chicle i la seua dona, Rosario Rodríguez, sabent la pressió que suposava per a l’assassí la possibilitat que la seua esposa deixara d”encobrir-ho’.

Rodríguez va ser acusada de coautora per facilitar al seu marit una coartada basada en la mentida, i no va tardar a ‘cantar’, acusant el seu marit de violent i d’haver-li robat llenceria.

Després va declarar el Chicle. D’acord a la La Voz de Galícia, “els precisos interrogatoris es van plantejar en diverses fases d’execució, sense amb prou faenes descansos per a tots dos, però principalment per al Chicle. En finalitzar el primer, i malgrat la poca o nul·la col·laboració inicial, amb el pas de les hores i la perfecta sincronització dels diversos agents i especialistes en este tipus d’interrogatoris, va acabar col·laborant fins a situar el cos de la jove madrilenya en el pou d’una fàbrica abandonada. En eixe moment, el Chicle ja sabia que la seua dona ho havia deixat solament”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana