Alfafar restaura l’antic Sindicat Arrosser, seu de la Biblioteca Municipal

L'import total del pressupost d'execució de l'obra ascendeix a 81.053,92 €.

fachada biblio Alfafar
Actualitat Valenciana
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Alfafar ha adjudicat el contracte de l’Obra de restauració de la Biblioteca “Antic Sindicat Arrosser” per una quantitat total de 81.053,92 €, en una obra l’execució de la qual serà d’un termini màxim de 3 mesos.

Esta actuació se centra fonamentalment en donar accessibilitat a l’edifici i en restaurar part del mateix perquè els veïns i veïnes puguen gaudir de les instal·lacions. L’obra comporta l’adaptació i millora de l’accessibilitat de les condícies i de la porta principal, així com la restauració de les fusteries interiors i exteriors (portes i finestres sobretot), de la façana, de l’interior de la sala principal i de la resta d’estades de la biblioteca.

PublicitatTroballengua  

Així conclouria la tercera fase de la remodelació de la Biblioteca Municipal, en un pla integral d’adequació i restauració, que en la primera fase va tindre com a actuacions principals l’arranjament de la teulada, coberta i reparació i sanejament de tota la cúpula i coberta de la Biblioteca Municipal, i en la segona fase es va realitzar l’arranjament, lluïment i recuperació del sòl de la sala principal, que data dels anys 80, i que es va restaurar per a evitar una major deterioració del mateix i per a retornar-ho al seu estat original.

L’edifici, anteriorment seu del Sindicat Arrosser de la Federació d’Agricultors de l’Arròs a Espanya, va ser adquirit en 1989 per l’Ajuntament d’Alfafar i des de llavors s’ha convertit en la Seu Central de la Biblioteca Pública Municipal. Està situat en la confluència dels carrers Sant Cayetano, Ortega y Gasset i la Placeta del Forn i es tracta d’un ben immoble declarat BIC (Bé d’Interés Cultural) pel seu gran valor històric-artístic, per la Conselleria de Cultura.

Amb esta obra, l’Ajuntament d’Alfafar continua amb la seua tasca de manteniment, restauració i recuperació de tot el patrimoni cultural i històric del municipi d’Alfafar, amb accions com esta i unes altres com la recuperació de l’Alqueria del Pi, Bé de Rellevància Local, o la creació del Catàleg de Proteccions local.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana