Alfafar advoca per la coresponsabilitat en l’ordenança de mascotes

El termini d'exposició pública serà del 5 al 19 d'octubre, perquè la ciutadania puga exposar al·legacions o noves modificacions

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Ajuntament d’Alfafar ha iniciat el procés de modificació de la seua ordenança reguladora de tinença d’animals, amb l’objectiu d’implantar nous sistemes de control d’estos, millorar el benestar animal i la convivència d’animals i persones en la via pública i els domicilis particulars.

Amb este procés, Alfafar modificarà alguns assumptes per  evitar la brutícia que alguns propietaris produeixen en traure a passejar als seus animals de companyia. La mesura principal, entre altres, serà l’obligatorietat de portar tant material per a recollir els excrements, com una botella o polvoritzador d’aigua amb vinagre o detergent per a netejar els orines de la via pública i les façanes particulars.

PublicitatTroballengua  

La intenció d’esta mesura és evitar que taquen i deterioren tant les façanes dels habitatges com el mobiliari urbà i les males olors que desprenen. Esta modificació contempla sancions de 200 a 601,01 euros a aquells que no netegen els excrements de les seues mascotes, a més d’una sanció de 50 euros (150 si és reincident), quan les forquetes d’animals no porten dispositius per a la neteja.

Per al regidor de sanitat, Eduardo Grau, estes mesures busquen millorar sobretot la convivència d’animals i persones en la via pública i zones comunes: “Ens arriben suggeriments sobre el tema de les orines. Amb els excrements vam fer una campanya fa any i mig i va millorar, però el problema s’ha centralitzat ara en això. Aspirem al fet que el civisme dels propietaris i propietàries de mascotes juntament amb els treballs de neteja de l’ajuntament mantinguen el nostre municipi net i en bon estat, oferint un lloc amable i respectuós per als vianants”.

L’ordenança ha sigut presentada en la Comissió de Sanitat a tots els grups polítics, i comença el termini d’exposició pública del 5 al 19 d’octubre. Posteriorment s’estudiaran les al·legacions per a tornar a passar ja la modificació definitiva per una altra Comissió i aprovar-la definitivament en el Ple Municipal.

Eduardo Grau ha afegit també la millora d’aspectes com el transport d’animals, o la permanència d’estos en balcons o terrasses, per a assegurar així el benestar animal i evitar efectes perjudicials per a la salut d’estos: “Esta modificació ha sigut efectuada amb un treball conjunt, tenint en compte les aportacions polítiques, ciutadanes, i dels funcionaris tant de l’àrea de sanitat com de la policia local”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana