Almussafes enceta les obres de l’última fase de reforma del Poliesportiu

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Tal com es va anunciar a finals del passat mes d’agost, l’empresa adjudicatària de les obres de la tercera i última fase de la reforma integral del Poliesportiu Municipal d’Almussafes ha inaugurat els treballs del recinte públic hui dilluns 10 de setembre. El projecte urbanístic, pressupostat en 157.999,99 euros, permetrà la renovació de la pista del velòdrom i els murs perimetrals, a més d’incidir en aspectes com l’accessibilitat, la il·luminació, el sistema de reg, les zones verdes i el mobiliari urbà d’esta instal·lació esportiva, inaugurada l’any 1982.

Dimarts passat 14 d’agost el consistori va adjudicar el projecte a l’empresa Promocions i Edificacions Elba Urbana, S.L. per un import total de 157.999,99 euros, IVA inclòs, i complint amb els terminis previstos, l’empresa ha començat hui dilluns 10 de setembre l’actuació urbanística amb què es posarà el punt final al procés de reforma integral d’este recinte esportiu.

PublicitatTroballengua  

El fet de que el Poliesportiu Municipal d’Almussafes estiga a punt de complir les seues quatre dècades d’existència havia ocasionat deficiències que, des de l’Ajuntament, s’han esmenat amb un gran projecte de renovació global, que ara inaugura la seua tercera i última fase. “En unes poques setmanes, la ciutadania podrà disfrutar de la nova imatge de la instal·lació, ja que el període d’execució del la intervenció urbanística assegura la finalització dels treballs el pròxim mes d’octubre, i confiem en que la millora notable de la mateixa tinga una gran acollida per part de totes les persones usuàries”, afirma el regidor d’Esports, Pau Bosch,

 

El projecte d’obra

Es demolirà el mur perimetral que dóna al carrer Benifaió, sent substituït per un altre de formigó armat que serà rematat amb una tanca metàl·lica galvanitzada en la seua part posterior. Per la seua banda, la tanca del carrer de la Cooperativa també serà substituïda per un mur de les mateixes característiques, mentres que la de la Ronda Síndic Antoni Ludeña mantindrà el seu aspecte actual de rajola cara vista però incorporant una tanca superior de malla rígida amb acabat galvanitzat. També es renovarà el muret i la tanca de simple torsió en la separació interior del parc per un altre amb les mateixes característiques.

Pel que fa a la pista del velòdrom, esta passarà de 7 a 4 metres d’ample, a més de cobrir-se amb aglomerat asfàltic verd entre rastells de formigó prefabricats i obviar els peralts en les corbes.

Visualment, el recinte també modificarà el seu aspecte amb el canvi de lluminàries, l’actualització de la xarxa de reg, la instal·lació de bancs, el repintat d’algunes zones i la reparació dels espais verds amb la incorporació de terra vegetal per a gespa i diverses espècies, sent a més una d’estes àrees adaptada per a la pràctica d’exercicis de calistènia.

 

Eliminació barreres arquitectòniques

El Pla Municipal d’Accessibilitat s’aplicarà als voltants del recinte esportiu, “atés que volem assegurar la correcta circulació i l’accés de les persones amb mobilitat reduïda”, assegura l’edil d’Esports. En este sentit, s’eixamplarà la vorera del carrer Benifaió, que passarà d’un metre d’ample a dos, i s’instal·larà una rampa en el pas de vianants situat en l’encreuament amb el carrer Cooperativa.

Subscriu-te!Desdejuna amb Actualitat Valenciana