Almussafes rep a l’escriptor Miguel Cervera, autor del llibre “Refranyer valencià”

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La localitat es converteix en la quarta de la Ribera al que Cervera porta els seus 1.000 refranys i 250 dites populars

Aquest divendres 3 de novembre a les 19.30 hores, la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes acollirà la presentació davant els veïns i veïnes de la localitat del llibre ‘Refranyer valencià. Saviesa popular dels nostres avantpassats’, de Miguel Cervera, una obra que arreplega un total de 1.000 refranys i 250 dites populars de tota la Comunitat Valenciana que l’autor ha anat descobrint en els últims deu anys.

PublicitatTroballengua  

Demà, divendres 3 de novembre, Almussafes es convertirà en el quart municipi de la Ribera que acull la presentació del llibre “Refranyer valencià. Saviesa popular dels nostres avantpassats”, de Miguel Cervera. L’acte, que començarà a les 19.30 hores i es durà a terme en la sala de conferències del Centre Cultural, comptarà amb la presència de l’autor i de la regidora de Cultura del municipi, Teresa Iborra, qui serà l’encarregada d’explicar als assistents el contingut d’aquesta obra en la qual s’arrepleguen un total de 1.000 refranys i 250 dites populars.

La publicació de “Refranyer valencià”, que ja va per la seua segona edició, és fruit de deu anys d’intensa labor de recerca per nombroses poblacions valencianes, on ha anat arreplegant les expressions típiques de cada lloc. Malgrat que al principi no tenia intenció de plasmar-les sobre el paper per a la seua publicació, finalment va decidir compartir el resultat obtingut per a contribuir a la difusió d’aquesta part de la història del nostre territori i de la llengua valenciana.

Cervera, que es considera un “refranyer consumat”, ja ha portat el seu treball fins a Alfarp, el seu poble natal, L’Alcúdia i Alzira, així com a la Universitat Popular de València i a l’Institut d’Abastos de la ciutat, i ja està planejant acostar-ho a les escoles perquè les noves generacions coneguen aquest món que ell sosté que és tota “una filosofia de vida” que ens acosta a la realitat.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana