viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Audiència reobre la causa del l’accident de metro

La sala ha estimat així les apel·lacions que va interposar la fiscalia i l'Associació de Víctimes del Metro del 3 juliol 2006. També ha deixat sense efecte les actuacions anteriors.

La sala segona de l’Audiència Provincial de València ha ordenat prendre declaració als instigats novament i anar a judici, no obstant açò ha rebutjat les restants diligències sol·licitades per les acusacions.

La sala ha estimat així les apel·lacions que va interposar la fiscalia i l’Associació de Víctimes del Metro del 3 juliol 2006. També ha deixat sense efecte les actuacions anteriors.

El 3 de juliol de 2006, a les 13.03 hores, un comboi de la línia 1 de MetroValencia amb 150 persones a bord[1] va descarrilar en una corba a 50 metres de l’estació de Jesús, a València causant la mort a 43 persones i ferides a 46.[2] El tren model UTA 3700, amb dues unitats de dos vagons cadascuna, havia eixit de l’estació de Plaça d’Espanya 40 segons abans i circulava a una velocitat anormalment elevada (80 km/h).

La investigació s’ha basat en dades subministrades per la caixa negra, la qual indica que el vehicle va accelerar progressivament fins als 80 quilòmetres per hora per accedir a una corba on la màxima velocitat permesa era de 40. Durant un interval de cinc segons, abans que el primer vagó bolcara violentament, a la cabina del maquinista es va activar manualment el fre de servei, reduint la velocitat fins a 64,8 km/h al moment d’entrar al túnel. El frenat d’emergència, però, no es va fer servir. Aquesta acció, frenat en plena corba, va fer que el vagó posterior envestira la unitat de capçalera, la 3736, fent-la descarrilar. El vagó va circular impulsat per la inèrcia, però bolcat cap a l’esquerra, resseguint les parets del túnel, fins que al final del túnel -on conflueix amb la línia 5– va bolcar definitivament amb un fort impacte contra el terra.

El sistema de seguretat emprat en aquesta línia s’anomena Frenado Automático Puntual (FAP) i consisteix en un sistema de balises que actuen com a punts d’informació per al conductor. El FAP no atura ni frena automàticament els trens. No obstant això, a la corba de l’accident no hi havia balisa i es confia només en el conductor per frenar el comboi.

Últimas noticias

Contenido relacionado