Bonig al·lega que Zaplana des de 2008 està “retirat de la vida política”.

El PPCV insta al Consell a personar-se també en les causes sobre el finançament del PSPV i del Bloc

Isabel Bonig
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimecres que els sembla “bé” que el Govern valencià vaja a personar-se en la causa contra Eduardo Zaplana, encara que espera que es personen també en la qual fa referència al finançament del PSPV-PSOE i del Bloc.

Bonig ha assenyalat en els passadissos de Les Corts que la detenció de Zaplana demostra que l’Estat de dret i les institucions “funcionen”, doncs “sigues igual” ser membre de la Casa real, del Partit Socialista, de Bloc, del PP, del PdeCat, de CIU, del PNB, o ser president, ministre o diputat. “Al final la Justícia actua” i els tribunals “determinen les responsabilitats judicials”, ha indicat Bonig, qui ha defensat que, pel que fa a les responsabilitats polítiques, el seu partit “ha pres mesures en tots els casos”.

PublicitatTroballengua  

En el cas d’Eduardo Zaplana, ha recordat que des de 2008 està “retirat de la vida política” i és un militant del PP, però “immediatament es va adoptar la decisió” d’obrir-li un expedient informatiu i suspendre-li cautelarment de militància. “Els fets són del passat i estan en seu judicial; per tant seran els tribunals els que determinaran la responsabilitat penal o judicial, perquè les polítiques s’han assumit”, ha asseverat Bonig, qui ha mostrat el seu respecte tant a la presumpció d’innocència com a l’actuació judicial i de la Policia.

La dirigent del PPCV ha indicat que són “coherents” i quan els han demanat responsabilitats polítiques les han assumit, per la qual cosa ara els dirigents del PSPV, Ximo Puig; del Bloc, Enric Morera, i de Compromís, Mónica Oltra, han d’assumir “la mateixa responsabilitat política que li exigien al PP; ni més, ni menys”. Per açò, ha instat al Consell a actuar amb “responsabilitat política” i amb “credibilitat”, i a personar-se en la causa que se segueix en diversos jutjats de Benidorm, Gandia i Madrid sobre contractacions amb l’empresa Crespo Gomar, on hi ha “diners presumptament desviats al PSPV i Compromís de la caixa pública espanyola”.

Ha destacat que el Consell del PP, amb Alberto Fabra com a president, “es va personar en moltes causes”, i per açò espera que l’actual Consell, que ha donat en el passat “lliçons de moral”, ho faça en la referida a contractacions de Acuamed i els Ministeris de Sanitat i d’Habitatge. Preguntada sobre la “contundència” amb la qual el PP ha actuat amb Zaplana, ha afirmat que es va actuar “exactament igual” amb Ignacio González o amb Francisco Granados, doncs quan hi ha una detenció, i més d’una persona que ha sigut “important” en el partit, s’adopta una mesura “dura, difícil i complicada” prevista en els estatuts.

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua   Desdejuna amb Actualitat Valenciana