Edo: “tots els corruptes deuen tornar fins a l’últim cèntim d’euro de les arques públiques”

La dirigent socialista fa aquestes declaracions després de les confessions de Bárcenas i quan falten solament quatre dies perquè comence el judici contra Ricardo Costa i Vicente Rambla.

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La sotssecretària general primera del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Ana Edo, exigeix que “tots els corruptes que van fer un mal ús de la confiança dels ciutadans durant els 20 anys de mandat del Partit Popular retornen fins a l’últim cèntim d’euro que van distraure de les arques públiques”.

Considera que “és una autèntica vergonya l’espoli, al que determinades persones han sotmés durant llargs anys a les arques públiques de les institucions de la Comunitat Valenciana”. Sobre aquest tema, ha afegit, que “tots els euros públics que es roben són els que després es troben a faltar per a fer col·legis, hospitals i cuidar als nostres dependents”.

PublicitatRovira  

Són declaracions efectuades per Edo a sol quatre dies de l’inici del judici, que se seguirà en l’Audiència Nacional contra els castellonencs Ricardo Costa i Vicente Rambla per una de les peces de Gürtel, on existeix una petició de quasi vuit anys de presó per a cadascun d’ells.

La número dos socialista ha assenyalat sobre aquest tema que “com a castellonencs, ens indigna encara més que dos polítics de la nostra província hagen estat presumptament en l’epicentre del focus de la corrupció valenciana durant els anys de l’oprobi”. Afig que “resulta molt trist que, amb les seues accions, hi haja deshonrat el bon nom de la província de Castelló”.

Ana Edo, “per descomptat, reconeix la presumpció d’innocència per a tots els imputats, processaments i acusats”, encara que argumenta que “és obvi que els milers de milions no es van perdre per si sols, algú els va canviar de lloc. I resulta molt més evident després que Bárcenas haja confessat i signat en un document judicial com treballava la Generalitat del PP, ennegrint els diners públics per a traure-ho d’on havia d’estar i traslladar-ho fins a butxaques inconfessables”.

La dirigent socialista insisteix en la necessitat que la Justícia “obligue a totes les persones que resulten condemnades a retornar fins a l’últim cèntim d’euro que s’haja pogut robar”.
Encara que, afig, “haurà de ser el que es puga demostrar, perquè 20 anys de descontrol i immunitat donen per a molt, de fet, el periodista Sergi Castillo ja advertia en el seu llibre ‘Terra de saqueig’ que saber el que s’ha robat en aquesta terra és pràcticament impossible, però les seues estimacions l’any 2014 contemplaven la probabilitat que la xifra fora de, almenys, 12.500 milions d’euros”.

Diu que aqueixa xifra, “que segurament es queda curta, suposa una autèntica barbaritat, ja que s’acosta molt al pressupost anual de tota una anualitat de la nostra comunitat autònoma”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.