L’Ajuntament de la Vall d’Uixó inicia un projecte per a restaurar les fonts històriques

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó inicia el projecte de restauració de sis fonts històriques, amb una inversió de 25.000 euros.

Fonts La Vall
Actualitat Valenciana
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat el projecte de restauració de fonts històriques, que inicialment rehabilitarà sis d’elles amb una inversió de més de 25.000 euros. Les regidories d’Urbanisme, Cultura i Medi ambient han treballat de manera transversal per a fer valdre aquest patrimoni històric i cultural de la ciutat.

Un grup d’experts en restauració, en col·laboració amb la brigada municipal, farà intervencions en la Font de Julià, Font de la Mercé, Font de l’Àngel, Font dels Dolors (Carrer d’Enmig), Font de Sant Vicent i Font d’Olivera (Carrer Olleries). En les dues primeres, l’equip de restauradores ja està treballant en l’adequació de diversos elements i la setmana vinent actuaran ja in situ.

PublicitatRovira  

El regidor de Cultura, David Lluch, ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “recuperar la seua fisonomia, el seu valor artístic, netejar-les, i que es puguen tornar a usar”, ja que formen part “del nostre paisatge urbà i volem rehabilitar-les per als veïns i com a atractiu turístic, dins del projecte museístic que vertebra el Camí de l’Aigua”.

La més antiga d’aquestes fonts és de 1879, d’ací la importància de “preservar-les per a donar a conéixer les nostres arrels”, ha afegit la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé. En aquest sentit, ha assenyalat que fins ara “quan es deterioraven, la brigada les reparava, però no es tenia en compte el seu valor ni la conservació dels materials perquè no són experts en restauració”.

De fet, alguna d’elles com la de l’Olivera s’han pintat en diverses ocasions “i s’ha fet un desastre que ara arreglarem, perquè sota les capes de vernís i pintura, el material original es conserva en bon estat, segons l’informe tècnic”, ha apuntat el regidor de Medi ambient i segon tinent d’alcalde, Fernando Daròs, qui ha afegit que les fonts són “patrimoni viu, són molt volgudes per la gent perquè han format i formen part dels nostres records i idiosincràsia com a poble”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.