Vila-real ha programat una gran diversitat d’actes per a celebrar Santa Cecília

Vila-real implica una desena d’entitats musicals per a celebrar la tradicional festivitat en honor a Santa Cecília, que tindrà lloc el diumenge 19 de novembre, a partir de les 8 hores.

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Ajuntament de Vila-real celebrarà, un any més, la tradicional festivitat en honor a la patrona dels músics, Santa Cecília, amb una jornada especial en la qual s’han implicat una desena d’entitats musicals.
El regidor de Tradicions, Santi Cortells, ha explicat que “aquesta festa forma part de les nostres arrels com no podia ser menys, la nostra ciutat compta amb la seua pròpia celebració, actes commemoratius que enguany celebrem el diumenge 19, encara que la data oficial és el dimecres 22”. Cortells, que ha presentat la programació, acompanyat per la presidenta de la Coral Sant Jaume, Amparo Peña, i pel president de l’Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, Juan Carlos Torres”.
A les 10.30 hores, autoritats, associacions i veïns es reuniran a la plaça de la Vila per a acudir a Els XIII, on arreplegaran la imatge de Santa Cecília i l’acompanyaran fins a la basílica. Mitja hora més tard, s’oferirà la santa missa en honor a la patrona dels músics, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume, sota la direcció d’Alfredo Sanz, i l’Orquestra Supramúsica, dirigida per Pepe Gil i amb Maria Isabel Casalta a l’orgue.
En finalitzar la cerimònia, el Grup de Danses l’Anguilla farà una mostra dels seus balls i tot seguit començarà la processó de retorn cap a Els XIII, on romandrà la imatge, i se servirà un vi d’honor. “Com cada any, comptem amb entitats molt implicades en una data tan assenyalada, ja que a la cita no faltaran, a més de les associacions ja nomenades, l’Agrupació Musical Verge de Gracia, l’Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, el Conservatori Mestre Goterris o el Grup de Danses el Raval, que participen i col·laboren en l’organització de l’acte”, destaca Cortells.
“Els músics són molt importants per a la nostra ciutat i per això volem seguir amb una tradició tan arrelada”, assegura l’edil de Tradicions.
Per la seua banda, Amparo Peña agraeix “que se seguisca treballant per mantenir aquesta festa tan arrelada perquè les associacions ens agermanem i fem el que més ens agrada fer, ja que és una celebració que vivim amb molta il·lusió”.
Així mateix, Juan Carlos Torres, destaca que “els músics participem per a fer d’aquesta una festa més notòria, si cap, i així s’ha aconseguit generar un ambient inigualable quan arriba aquest dia, en el qual els costums i tradicions de la nostra ciutat estan a l’ambient”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.