Una cavalcada entre aplaudiments i un ‘cara al sol’

Alguns assistents han repartit banderes espanyoles i senyeres. A més, a la plaça de l'Ajuntament alguns ultres han cantat el Cara al Sol i han insultat els membres de les muixerangues.

policia magas valencia
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La cavalcada Magues de Gener ha recorregut avui els carrers del centre de la ciutat de València entre els aplaudiments dels centenars de persones que han acudit a presenciar la desfilada i els intents de boicot protagonitzats per membres de grups de l’extrema dreta, encara que no s’han produït incidents destacats.

La cavalcada, que se celebra per tercer any consecutiu i organitzada per la Societat Coral del Micalet amb l’objectiu de recuperar l’esperit de la Festa de la Infància que va tenir lloc en esta ciutat quan va ser capital de la República en 1937, ha arrancat abans de les 12 del migdia des del Parterre.

PublicitatTroballengua  

Allí, membres de l’extrema dreta, convocats en els últims dies a través de missatges per Whatsapp, ha realitzat una xiulada i proferits crits de “fora” mentre bandien banderes de la Comunitat Valenciana i d’Espanya, sota una forta presència policial i mentre els assistents aplaudien a la cavalcada i cridaven “visquen les regnes magues”.

Els ultres canten el ‘Cara al Sol’

La desfilada ha conclòs en la plaça de l’Ajuntament de València, on les Magues, que representen la Igualtat, la Llibertat i la Fraternitat, han sigut rebudes per l’alcalde, Joan Ribó, entre crits de “pau i cultura”, i posteriorment tots han eixit a la balconada municipal.
Durant l’espera, s’ha produït enfrontaments verbals i s’han creuat insults entre els assistents i les persones que han intentat boicotejar l’acte amb xiuletades i crits de “som valencians, mai catalans” o “Espanya, unida, mai serà vençuda”. També hi ha hagut crits de “Ribó, dimisión” i alguns assistents han repartit banderes espanyoles i senyeres. A més, a la plaça de l’Ajuntament alguns ultres han cantat el Cara al Sol i han insultat els membres de les muixerangues.


Agents de la Policia Nacional ha hagut de formar un cordó en la zona fitada als espectadors i, segons fonts d’aquest cos, “s’han produït diverses identificacions preventives”.

La cavalcada s’ha celebrat en un dia assolellat, després de la pluja que va caure ahir a la vesprada en la ciutat, i centenars de persones han acudit a presenciar la desfilada, que ha discorregut pel mateix recorregut que les passades edicions amb el lema de l’ecologisme.
Les dones que representen a les magues són Chelo Sánchez, que representa la Igualtat; María Escalona, la Llibertat; i Laura Belenguer, la Fraternitat, que han defensat un 2018 “lliure de violència masclista” i viure en un “món d’abraçades i somriures”.

També han realitzat un al·legat per una ciutat “segura per als xiquets i igualitària”, en la qual no hi haja joguets sexistes.

 

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana