```
viernes, 26 abril 2024

1-2. Un intens Celta supera a una mica efectiu Alce

El Celta es va portar amb justícia els tres punts en joc (1-2) davant el Llevant per a seguir amb la gran ratxa de l’equip gallec en el Ciutat de València on no ha perdut en Primera Divisió, en esta ocasió després d’un efectiu i seriós partit davant un rival que va tenir les seues opcions però ens les va aprofitar.

Va ser la primera derrota de Paco López amb el Llevant a casa des que es fera càrrec de l’equip en l’ultim terç de la passada Lliga en el qual va guanyar tot els partits a casa per a signar una excel·lent recta final de campanya.

Dos gols en el primer temps van deixar el partit encarrilat al Cèltic davant un Llevant que va cercar els tres punts però va mancar d’efectivitat i encert davant la meta de Sergio Álvarez.

Els dos equips van eixir amb força i a la recerca del gol, amb un Celta incisiu que avisava en els primers minuts amb dues ocasions matineres a les quals va respondre el Llevant amb rapidesa per mediació de Morales.

Després d’un intens intercanvi de colp aconseguiria avançar-se el Celta per mediació de Pione Sisto després d’una jugada per la banda esquerra, en la qual després d’un canvi de ritme a Morales va arribar a la línia de fons i sense amb prou faenes angle va batre per l’esquadra a Oier amb un gran gol.

El gol rival va esperonar al Llevant, que no es va poder nerviós amb el tant vigués però encara que ho intentava amb ordre es trobava amb un Celta ben situat en el camp. A més, l’equip d’Antonio Mohamed aprofitava qualsevol oportunitat per a plantar-se en l’àrea dels valencians amb perill.

A mesura que passava el temps l’equip de Paco López, va incrementar el seu setge a la recerca del gol i ho va intentar tot per a empatar en la primera part amb jugades trenades, contraatacs o trets des de fora de l’àrea però sense encertar.

Precisament d’un error en atac del Llevant va nàixer una en contra del Cèltic per a marcar el segon gol en el minut 35. De nou amb Pione Sisto de protagonista, encara que en esta ocasió després de marxar-se de tres defenses del Llevant va ficar una passada per alt al buit de l’àrea del Llevant perquè Maxi Gómez batera de nou la meta local.

El Llevant va seguir intentant-ho fins al descans encara que sense la mateixa claredat que abans, ja que encara que era el dominador del joc les seues ocasions no eren clares.

Després de desaprofitar els locals diverses ocasions en la primera part, al cap de pocs segons de reprendre’s el xoc, Roger Martí va corroborar que no era el dia del Llevant en atac després d’una passada al primer toc de Morales que va desaprofitar en enviar per sobre de la porteria quan ho tenia tot a favor.

Amb el Celta atrinxerat en el seu camp en cerca i alguna contra, el Llevant es va bolcar en l’àrea de l’equip visitant i encara que gaudia d’ocasions els seus tímids trets amb prou faenes suposaven perill seriós per a Sergio.

Portar el pes del partit li va suposar al Llevant que a vint minuts del final li començaren a flaquejar les cames, la qual cosa va fer créixer-se al Cèltic sense descurar la seua rereguarda i va aconseguir estavellar la pilota en el pal en dues ocasions en menys d’un minut per mediació de Sisto primer i Maxi després.

A més, el Llevant es va trobar amb un gran Sergio, que va desbaratar un dur tret de Roger Martí des de fora de l’àrea amb un gran rebuig.

Però el Llevant es va ficar en el partit gràcies a un gol de penal de Morales després d’un enderrocament de Sergio sobre Dwamena, si bé tots els esforços locals en la recta final per almenys sumar un punt van ser inútils davant un ferri Cèltic.

Fitxa tècnica:

1 – Llevant: OierCoke, Robert Pier, PostigoToño GarcíaJason (Dwamena, m.59), Doukouré (Prcic, m.46), Campaña, Morales, Bardhi (Rochina, m.71) i Roger.

2 – Celta: Sergio Álvarez, Hugo Mallo, RoncagliaAraujoCabral, Júnior Alonso, LobotkaBeltránIago Aspes (Boufal, m.67), Maxi Gómez (Dennis Eckert, m.90) i Pione Sisto (Okay, m.82).

Gols:

0-1, m.10: Pione Sisto. 0-2, m.34: Maxi Gómez. 1-2. m.78: Morales, de penal.

Àrbitre: Hernández Hernández (Comité canari). Va mostrar targeta groga als locals Campaña i Rober Pier i als visitants Hugo Mallo i Sergio Álvarez.

Incidències: partit de la segona jornada de LaLiga Santander disputat en l’estadi Ciutat de València davant 21.122 espectadors.