```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Centre Espanyol de Sindonología celebra una convenció en València sobre les relíquies de Jesús

Investigadors, catedràtics i especialistes participen a València en una trobada sobre “Jesús en la Història”

El Centre Espanyol de Sindonología (CES) celebra aquest cap de setmana i dilluns que ve la seua cinquena convenció trianual, en el marc del seu 30 aniversari, que en aquesta ocasió versarà sobre “Jesús en la Història” i explicarà amb la participació d’especialistes i catedràtics de diferents áreves i disciplines.

La trobada, que es desenvoluparà en el saló d’actes de la Facultat de Teologia de València (c/Trinitarios, 3), serà inaugurat aquest dissabte, 28 d’abril, a les 12 hores, pel president del CES i professor de la Universitat de València, Jorge Manuel Rodríguez, qui ofrenara una visió global de Jesús en la Història, i finalitzarà el dilluns 30 d’abril.

Encara que el CES es dedica a l’estudi i difusió dels coneixements sobre la Sabana Santa i altres relíquies atribuïdes a Jesús de Natzaret, “la finalitat de tals estudis no deixa de ser el coneixement dt.́s profund d’Ell, que va anar un personatge clau en la història de la humanitat”, ha indicat el president.

La primera jornada de la convenció se centrarà en la figura de Jesús en el seu context i en ella intervindrà, al matí, el sacerdot de Saragossa, Jesús Martínez Garcia, amb una conferència sobre “La historicitat de Jesús”.

A la vesprada serà el torn dels professors Secundària i membres del CES Juan Ignacio Planca i Carlos Ferrando, els qui aprofundiran en la “Situació geogràfic-històrica en el temps de Jesús”; Jorge Manuel Rodríguez se centrarà en “Una mirada a la vida oculta de Jesús”; el professor de la Universitat Catòlica de València Francisco Javier Aznar, amb la ponència “La vida pública de Jesús: continuïtat i ruptura”; i Analía Judith Sznajderowski, directora de la comunitat jueva masorti Aviv de València, que parlarà sobre “El cicle de la vida d’un jueu del temps de Jesús”.

La segona sessió, que tindrà lloc el diumenge 29 pel matí, se centrarà en les fonts de coneixement i en ella participarà Salvador Antuñano, professor de la Universitat Francisco de Vitòria; el professor de Secundària en Verona, Marco Fasol; i el professor, teòleg i periodista, Andrés Brito, delegat del CES a Canàries, els qui parlaran en les seues ponències sobre “L’arqueologia com a font de coneixement. El cas Magdala”, “Els manuscrits dels Evangelis” i “Jesús dels Evangelis”, respectivament.

Així mateix, el diumenge els assistents participaran en una visita turística a l’església de Sant Nicolás. La trobada continuarà amb una sessió dedicada a aprofundir en les relíquies com a documents. Intervindran Emanuella Marinelli -cofundadora de Collegamento Pro Sindone-; José-Delfín Villalaín -catedràtic de Medicina Legal i president d’Honor del CES-; Alfonso Sánchez Hermosilla -professor de la Universitat Catòlica de Múrcia-; i Andrés Brito, els qui exposaran “La Síndone: document infalsificable”, “Estudi eḿdicolegal de la imatge sindónica”, “La llançada punt d’unió entre la Síndone i el sudario” i “Els errors que es comenten en parlar de la Síndone”.

La conclusió de la trobada serà el dilluns 30 d’abril, amb una sessió que començarà a les 10 hores durant la qual seran exposats les troballes i recerques recents, com “El congrés de Pasco. Novetats de la Síndone”, “La petjada de la Síndone en la iconografia” o “Les noves recerques sobre el disseny del Sant Cáliz de València”. Les ponències seran oferides per César Barta, membre de l’Equip de Recerca del Centre Espanyol de Sindonología EDICES; Jorge Manuel Rodríguez; i Gabriel Songel, catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV).

La convenció “està a dirigida a socis del CES encara que existeix la possibilitat, per a totes les persones que estiguen interessades, de participar com a oïdora, prèvia inscripció amb un cost de 60 d’euros que pot realitzar-se el mateix dissabte en la seu de la Facultat de Teologia abans de l’inici de la primera sessió”. Per a més informació cal cridar al telèfon 96 320 29 22 o enviar un mail a ces@linteum.com.

Últimas noticias

Contenido relacionado