viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La ciutadania ja pot controlar la seua medicació amb la nova actualització de la app GVA+Salut

Els usuaris i usuàries poden consultar els seus tractaments vigents i les dates de dispensació dels mateixos

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat la APP Gva+Salut de manera que les persones usuàries, a més de l’opció de sol·licitar cita en el seu centre de salut, puguen ara controlar la seua medicació a través del seu telèfon mòbil.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha presentat les funcionalitats que s’han incorporat en aquesta aplicació i ha destacat que “la introducció en la app de Sanitat d’un apartat de Farmàcia permet als pacients un major control dels tractaments que li han sigut prescrits“.

Els nous canvis en l’aplicació permeten per exemple una opció per a enviar recordatoris de quan deu el pacient acudir a la farmàcia a per la seua medicació, evitant així haver de tornar a sol·licitar la recepta en cas de possibles oblits.

Barceló ha afegit que “el nostre compromís és millorar els recursos assistencials, fer més fàcil l’accés a tots els usuaris de la sanitat pública, i amb millores com les quals s’han incorporat en aquesta aplicació, estem aconseguint una sanitat més àgil i més accessible per a totes les persones”.

Principalment s’han afegit dues opcions a una aplicació que porta en marxa des de maig de l’any passat i que fins al moment ja ha sigut descarregada per 151.493 usuaris. En concret, 107.150 del sistema operatiu Android i 44.343 del sistema IOS.

La primera novetat és un apartat dedicat a Farmàcia que, mitjançant la lectura del codi de barres incorporat en cada recepta, queden introduïts en el telèfon mòbil totes les dades dels tractaments que té pautats l’usuari. D’esta manera, cada pacient pot consultar en qualsevol moment les medicacions que li han sigut prescrites, durada de les mateixes, consells, precaucions i pautes sobre com ha de prendre-les.

“És important que cada pacient conega en tot moment les recomanacions que fa el facultatiu quant a la presa de medicaments. En moltes ocasions, un mateix pacient té pautades diferents medicacions, i d’aquesta manera, s’aconsegueix reagrupar en un mateix dispositiu els consells i pautes de cadascuna d’elles” ha indicat la consellera de Sanitat.

Així mateix, esta opció incorpora la possibilitat d’enviar un missatge al calendari de l’usuari perquè li recorde el dia que ha de traure la medicació en la farmàcia. Una de les coses que es pretén evitar és que caduque la recepta, la qual cosa obligaria al pacient a haver de traslladar-se de nou al seu centre mèdic perquè li dispensen una nova recepta.

Ana Barceló ha afegit que “actualment hem de manejar dia a dia moltíssima informació, i hem d’aprofitar els avantatges que ens brinden les noves tecnologies. Per açò, considerem que aplicar-les en la sanitat és important perquè és una forma de millorar el funcionament del nostre sistema sanitari”.

Últimas noticias

Contenido relacionado