La conselleria d’Agricultura i Medi ambient contribueix al reforç de la població de l’anguila

Alumnes de centres escolars i representants de la conselleria i l'Ajuntament de Vilallonga han realitzat una solta d'anguiles en el riu Serpis

115

La conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha participat, juntament amb representants de l’Ajuntament de Vilallonga i alumnes de centres escolars, en una solta d’anguiles en diferents punts del riu Serpis amb l’objectiu de reforçar la població d’aquesta espècie.

Aquesta actuació pretén potenciar l’existència de poblacions d’aquesta espècie, ja que es tracta de peixos que han vist disminuïda la seva distribució per causes diverses, com la presència de preses que li impedeixen aconseguir les seves frezaderos (llocs on acudeixen a fresar) òptims, la contaminació, la destrucció dels seus hàbitats o la sobrepesca.

Les anguiles alliberades en el riu Serpis provenen de la piscifactoria que la conselleria té a Toixa, on són criades prèviament. Aquesta instal·lació rep les anguiles del contingent que els pescadors autoritzats lliuren a la conselleria i de les decomisses que es realitzen de la pesca furtiva.

L’anguila europea és una espècie que encara sent pescable, es troba en clara regressió i no s’ha aconseguit tancar el cercle per a la cria en captivitat. Per tant, es necessiten exemplars juvenils (angules) per a la cria i la seva posterior repoblació, raó per la qual els pescadors d’angula han de donar una part de les seves captures.

El riu Serpis és un dels principals rius anguleros de la Comunitat Valenciana. No obstant això, les condicions meteorològiques d’aquest any no han afavorit l’entrada d’angules donis de la mar en les aigües continentals. Com a conseqüència d’això, es fa necessari reforçar les poblacions d’aquesta espècie en els principals rius del territori valencià.