Contelles demana a Puig que no implante una ‘taxa turística’

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha avançat que el seu grup presentarà en el proper ple de la corporació provincial una moció per instar al Consell a no gravar amb noves taxes ni a apujar els impostos al sector turístic.

Així, Mari Carmen Contelles ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, “que no implante una ‘taxa turística’ que només respon a la turisme-fòbia i el radicalisme dels seus socis de Compromís i Podemos”.

PublicitatTroballengua  

De la mateixa manera, ha reclamat al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, un pronunciament públic contrari “a un taxàs que no comportaria cap millora per al sector turístic i podria comprometre el seu creixement atés que l’increment de preus provocaria un descens en l’afluència de visitants”.

Contelles ha insistit que Puig “ha d’escoltar al sector i no vendre-lo a canvi del suport enverinat de Compromís i Podemos. La indústria turística és clau per a l’economia valenciana, representa el 14% del PIB de la Comunitat i genera al voltant de 250.000 ocupacions”.

“Crea riquesa però també prestigi –ha continuat-, no obstant això és una de les nostres millors cartes de presentació al món. Per tant, hem de valorar el turisme com un factor de creació de riquesa i oportunitats que ha de ser cuidat i respectat”.

Condemna dels atacs al sector turístic

En aquest sentit, el text que presentarà el Grup Popular en el proper ple proposa una condemna unànime de tots els grups polítics als actes vandàlics que s’estan cometent contra persones i instal·lacions del sector turístic a Espanya.

“Volem manifestar el nostre respatller a treballadors i empresaris del sector turístic, i demanar contundència al conjunt d’administracions per perseguir aquest tipus d’accions violentes fins a les seues últimes conseqüències”, ha assenyalat.

A més, la moció insta a la Diputació al fet que impulse, en col·laboració amb la resta d’administracions, mesures que preserven i potencien el prestigi de la província de València com a destinació turística.

“Apostem per un turisme de qualitat, diversificat i sostenible que garantisca el futur de la indústria turística com a motor de creixement econòmic de la nostra província, de la Comunitat i del conjunt d’Espanya”, ha conclòs.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana