Detingudes 4 persones per tràfic d’explosius en les províncies de València i Castelló

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’empleat d’una empresa de productes pirotècnics, era l’encarregat d’adquirir pel seu compte, el material, falsejant contractes, cartes de transport i altres documents

La Guàrdia Civil de València va tenir coneixement el passat 31 d’agost, d’una explosió en la terrassa d’un edifici en Llíria, que va acabar amb l’amputació de dos dits de la mà esquerra d’un empleat d’una empresa pirotècnica.
Per a aclarir el succeït s’inicie l’operació “SALVES” per l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Llíria.
Quan es procedeix a la classificació de l’explosiu, es confirma que l’empresa encarregada del mateix no té registre d’entrada ni d’eixida d’aquest material, ni contracte per a l’activitat que es va desenvolupar el passat mes d’agost.
A través de diverses recerques, es descobreix que un treballador de l’empresa va poder actuar a títol particular, i en col·laboració amb un transportista autònom per a realitzar trafique d’explosius, amb la falsificació documental necessària.

PublicitatTroballengua  

Una vegada practicat el registre en una empresa de pirotècnia en la província de Castelló, Els agents van detectar nombroses irregularitats, en la documentació, tals com a contractes, cartes de port falsificades, i altres relacionats, tot açò amb la finalitat d’eludir el corresponent PLA DE SEGURETAT, que implica mesures de seguretat addicionals d’aquest tipus de material explosiu.

Fase d’explotació
La fase d’explotació d’aquesta operació va tenir lloc quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir a la detenció de 4 persones tots homes d’edats compreses entre els 43 i 52 anys i de nacionalitat espanyola per delictes contra la seguretat col·lectiva, delicte de tràfic d’explosius i falsedat documental.
Els agents també van procedir a la intervenció de material pirotècnic que es troba a la disposició del Jutjat.
Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Llíria.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana