Detingut un jove que utilitzava menors per robar a uns altres

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un jove de 18 anys, d’origen romanés, com a presumpte autor de set delictes de robatori amb violència o intimidació, després de pel que sembla amenaçar amb un ganivet de grans dimensions a les seues víctimes, menors d’edat. Els sostreia telèfons mòbils i diners en efectiu. Actuava en companyia d’un grup de menors de 14 anys.

Les recerques es van iniciar al desembre en tenir coneixement els agents d’un robatori amb intimidació comés amb arma blanca a un menor per part de dos joves, un d’ells pel que sembla també menor d’edat, que li van sostreure un telèfon mòbil. Els agents van recuperar el terminal mòbil i l’hi van lliurar al seu amo.

PublicitatTroballengua  

Durant les recerques, els policies van poder constatar que el mateix autor pogués ser el responsable d’almenys altres sis robatoris amb violència o intimidació, tots comesos en el mes de desembre, en diferents hores dels dies i sempre utilitzant per a ells a un o diversos menors, que en grup amenaçaven a les seues víctimes amb navalles per apoderar-se dels seus telèfons mòbils.

Modus operandi

El sospitós abordava a les seues víctimes sempre acompanyat de dos o tres menors de 14 anys i després d’amenaçar-los amb una arma blanca es portaven els telèfons mòbils o diners en efectiu que portaren. Les víctimes eren menors d’entre 12 i 17 anys.

Els policies després de realitzar diverses comprovacions, van identificar i van localitzar al sospitós en els voltants del seu domicili, que havia canviat parcialment el seu aspecte físic perquè fos més difícil la seua identificació, per la qual cosa va ser detingut com a presumpte autor de set delictes de robatori amb violència o intimidació, així com van esbrinar que els joves que li acompanyaven eren menors de 14 anys, per tant inimputables penalment.

El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana