viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació difon entre el personal dels ajuntaments el seu servei de teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere

La diputada de Benestar Social, Salut i Educació de la Diputació de València, Mercedes Berenguer, ha participat en les jornades de treball del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO), organitzades en el municipi d’Ontinyent. Es tracta d’una iniciativa del Govern d’Espanya i Creu Roja, en la qual col·labora la institució provincial i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

“L’important és que estem presents les tres administracions, que estem determinades a anar totes de la mà per acabar amb aquesta xacra”, ha assenyalat la diputada. L’objectiu és que treballadors de Serveis Socials, Oficines d’Atenció a Víctimes del Delicte, Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Policia Local o professionals del Centre de Dona 24 Hores adquirisquen els coneixements necessaris per a la correcta gestió d’aquest servei, així com la seua utilitat pràctica en la protecció de les víctimes de violència de gènere.

“Es tracta de posar al dia tots els protocols per evitar al màxim la incidència d’aquest problema”, ha indicat Mercedes Berenguer. El servei es basa en la utilització de la telefonia mòbil i de la tele localització perquè les persones afectades puguen entrar en contacte en qualsevol moment amb un centre atès per personal específicament preparat per a donar una resposta adequada a les seues necessitats.

Davant situacions d’emergència, el personal del servei està preparat per a donar una resposta adequada a la crisi plantejada, bé la mateixa plantilla o a través d’altres recursos humans i materials. Per a la seua gestió, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, subscriu amb caràcter anual un conveni de col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

D’aquesta manera, són les oficines d’atenció a víctimes de violència de gènere repartides pels diferents municipis els qui valoren i sol·liciten el servei ATENPRO per a les usuàries que estimen necessari. En la província de València actualment hi ha al voltant de 300 dones utilitzant aquest dispositiu, que es renova anualment. Les jornades de treball ja s’han realitzat a València i s’organitzaran al llarg dels mesos d’abril i maig a Requena, Alzira, Gandia i Llíria.

Últimas noticias

Contenido relacionado