Intervinguts dotze aparells de medicina estètica falsos

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Una dona va arribar a patir cremades en el seu rostre en rebre un tractament de bellesa destinat al rejoveniment de la pell mitjançant l’aplicació de trets de llum que regeneren el teixit.

L’arrestat importava les màquines des de la Xina a través d’una empresa situada a Pontevedra i posteriorment les distribuïa com si es tractara de productes originals per un valor de 15.000 euros la unitat

PublicitatTroballengua  

Les oferia a través de les xarxes socials i fires del sector i demostrava als compradors la seua suposada autenticitat lliurant certificats falsos que acreditaven la superació de proves de qualitat

Agents de la Policia Nacional han intervingut dotze aparells falsificats de medicina estètica en centres de bellesa d’onze províncies -la Corunya, Conca, Albacete, Barcelona, Granada, La Rioja, Màlaga, València, Salamanca, Tarragona, Tenerife-. Una dona va patir cremades en el seu rostre en rebre un tractament de bellesa destinat al rejoveniment de la pell mitjançant l’aplicació de trets de llum que regeneren el teixit amb un dels aparells intervinguts. L’arrestat importava les màquines des de la Xina a través d’una empresa situada a Pontevedra i posteriorment les distribuïa, com si es tractara de productes originals, per un valor de 15.000 euros la unitat. Les oferia a través de les xarxes socials i fires del sector i demostrava als compradors la seua suposada autenticitat lliurant certificats falsos que acreditaven la superació de proves de qualitat.

Solament 30 unitats originals en tota Espanya

La recerca es va iniciar en advertir que una dona havia patit lesions en el rostre després de rebre un tractament de rejoveniment de la pell en una clínica d’estètica. Els agents, després d’aquest fet, van sospitar que podria tractar-se d’un aparell falsificat, per la qual cosa van realitzar les actuacions necessàries per a esbrinar l’origen de la màquina emprada durant les sessions. Prompte van confirmar les seues sospites i van veure que es tractava de la imitació d’unitats d’alta tecnologia -de les quals únicament hi ha 30 peces en el mercat espanyol- i el preu del qual ronda els 40.000 euros.

Avançada la recerca els agents van donar amb el proveïdor, una empresa situada a Pontevedra que feia més de tres anys que importava aquests aparells falsos provinents de la Xina. Una vegada que arribava a Espanya el producte no original, el responsable de la mercantil ho oferia en xarxes socials i fires de bellesa, convencent als possibles compradors de la seua originalitat a través de certificats falsos que acreditaven la superació d’exigents proves de qualitat. D’aquesta manera els propietaris de les clíniques d’estètica patien un engany en pagar més de 15.000 euros per un producte original quan en realitzeu rebien una còpia falsa.

Once clíniques afectades

Després de localitzar l’empresa encarregada de la venda, els agents van destinar les seues obstinacions a destriar quines havien sigut les clíniques receptores dels aparells de bellesa falsos venuts per l’empresa gallega. En total dotze màquines han sigut localitzades i intervingudes en onze províncies de tot el país. Aquests aparells, es trobaven en funcionament fins a la seua intervenció, la qual cosa ha afectat no solament a la imatge de les marques compradores, sinó que també suposaven un risc per a la salut dels clients. El responsable de la venda il·legal ha sigut arrestat a Pontevedra per un presumpte delicte contra la propietat industrial, un delicte d’estafa i per falsedat documental. A més s’han realitzat dos registres en els quals s’han intervingut pendrives i cartutxos per al funcionament de les màquines falsificades.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana