Educació organitza activitats didàctiques i esportives a Alacant amb motiu de la Volta al Món de Vela

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat les instal·lacions del port d’Alacant, on s’estan realitzant les diferents activitats del punt d’eixida de la Volvo Ocean Race.

Segons Marzà, “des de la nostra Conselleria hem participat en l’impuls d’activitats amb un major caràcter esportiu per a aquest esdeveniment, amb tota una sèrie d’activitats didàctiques i esportives al voltant d’aquesta regata, en col·laboració amb la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alacant, la SPTCVVolvo i els clubs de regates d’Alacant i Costa Blanca. Hem volgut promocionar les activitats nàutiques com a element identitari i econòmic del territori valencià”.

PublicitatTroballengua  

Aquestes activitats transcendeixen l’àmbit educatiu i professional amb el programa escolar, la formació del professorat i el congrés de vela. El programa escolar, destinat a les escoles d’Alacant, ha permés que l’alumnat visite la Race Village del port i participe en les activitats relacionades amb la vela des d’una perspectiva sostenible i solidària.

Més de 1.300 alumnes ja han participat en el programa, 14 centres de Primària i 14 centres de Secundària. El curs de formació del professorat ‘La volta al món a vela’, que es va celebrar del 14 al 30 de setembre, també ha tingut una gran repercussió. Així mateix, el 17 i 18 d’octubre es va celebrar el Congrés d’Escoles de Vela Homologades de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Federació de Vela.

A més, Esport també ha promogut que hi haguera activitats entorn a la vela llatina per primera vegada en la Race Village, ja que va estar declarada bé d’interés cultural immaterial l’any 2016 per part del Govern del Botànic.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana