```
jueves, 25 abril 2024

El Circuit de València celebra el Valencia NASCAR Fest

El Circuit de València celebra el València NASCAR Fest aquest cap de setmana, el 14 i el 15 d’abril. Aquest esdeveniment és l’única prova de NASCAR de l’automobilisme espanyol. Les entrades estan a la venda en la pàgina web oficial del Circuit Ricardo Tormo: www.circuitricardotormo.com.

En aquest festival, el Circuit ha programat un intent de batre el rècord de la pista en Fórmula, a més de les quatre carreres de les Whelen NASCAR Euroseries i les proves inaugurals de la temporada de la Copa Kobe i del Campionat d’Espanya de Resistència. A més, s’han organitzat activitats infantils, exhibicions de cotxes americans, atraccions i l’espectacle d’acrobàcies sobre dues rodes d’Emilio Zamora.

El pilot holandés Klaas Zwart, als comandaments d’un Jaguar R5 de Fórmula 1, tractarà de millorar el millor registre que el polonés Robert Kubica va aconseguir en els últims entrenaments col·lectius de pretemporada que es van dur a terme al traçat de Cheste.

La marca a batre és de 1.13.144, obtinguda el 3 de febrer de 2011 per Robert Kubica al volant del Lotus Renault. Kubica tenia previst iniciar la temporada de Fórmula 1 amb aquell monoplaça i va ser el millor al Circuit només uns dies abans de patir un greu accident que el va apartar dels circuits.

Zwart és un pilot amateur que ha fet diverses aparicions en campionats de GT i de prototips, així com en algun certamen de monoplaces. L’holandés, de 67 anys, ja va rebaixar el millor temps del circuit del Jarama a finals de la passada temporada i pretén rodar per davall del temps de Kubica en els 4.005 metres de la pista de Cheste.

Per a això tindrà dues oportunitats, una el dissabte i una altra el diumenge. En cada una farà tres voltes a la pista abans de dur a terme l’intent final, una volta llançada i cronometrada que centrarà l’atenció dels aficionats en el Jaguar R5 de 2004, que va ser pilotat per l’australià Mark Webber.