```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Magnànim, la institució literària valenciana que expandeix la cultura

Este organisme passarà de la Diputació de València a la Generalitat amb l'objectiu d'estendre la seua gran labor

Més de 1.300 llibres i revistes, debats, taules redones, congressos, conferències i diferents tipus de diàlegs i trobades. Tot açò es pot trobar en la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, un organisme cultural públic creat per la Diputació de València en 1948. Durant estes dècades, el Magnànim ha experimentat diverses etapes, estructures i denominacions i, actualment, ha recuperat, per mitjà dels seus quatre instituts, la investigació, la publicació i la difusió en tots els àmbits del coneixement: les humanitats, les ciències socials, les ciències físic-naturals i la història.

El seu paper en la societat valenciana

La Institució Alfons el Magnànim és un referent del pensament i la investigació en la societat valenciana. La seua principal funció és estudiar i difondre la cultura de les humanitats en els àmbits d’interès valencià i universal, amb especial incidència en les qüestions que afecten a la població valenciana.

Així mateix, publica col·leccions que abasten temes plurals i variats, estableix i manté una relació adequada amb altres organismes valencians, de la resta d’Espanya i internacionals -sempre que tinguen finalitats similars-, i organitza premis literaris, com els premis Alfons el Magnànim o els Premis València i València Nova d’assaig, narrativa i poesia, els quals van dirigits a menors de 30 anys, aconseguint així despertar interès per l’escriptura entre els joves.

De la Diputació a la Generalitat

Una espècie d’institució de les lletres valencianes”. Açò vol aconseguir la Conselleria d’Educació i Cultura, la qual es troba treballant per a assumir la Institució Alfons el Magnànim i poder així estendre la seua gran labor de reflexió i edició al conjunt del territori valencià. Per tant, este organisme deixaria en un futur de ser una institució provincial per a convertir-se en una autonòmica.

Des d’esta conselleria han explicat que per a fer realitat este canvi, s’estudiarà quin serà la figura jurídica –fundació, institut, etc- perquè la Institució passe a dependre de la Generalitat i augmentar així la seua activitat de reflexió, edició i investigació. Per açò, serà un treball llarg, però este fet aconseguirà que el treball que esta Institució porta fent durant 70 anys, desperte l’interès cultural i literari de molta més gent.

Des de la Diputació, asseguren que han apostat fort per este organisme i volen arribar més lluny per a així aconseguir articular la investigació, els estudis, les lletres i les ciències del conjunt del territori valencià. A més, indiquen que seguiran realitzant la seua aportació econòmica. Sumar esforços per a així engrandir i ampliar un treball tan important per a la societat valenciana. En açò consisteix.

Últimas noticias

Contenido relacionado