jueves, 18 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Magnànim presenta un llibre sobre la literatura femenina valenciana dels segles XVI – XVIII

L'autora, Maria Àngels Herrero, ofereix una panoràmica de les lletres valencianes d'autoria femenina durant el període modern i visibilitza a algunes de les autores més importants que estaven en l'oblit

La Institució Alfonso el Magnànim va presentar ahir en el Pati Gòtic del Palau dels Scala un nou llibre, ‘L’univers literari de les escriptores valencianes dels segles XVI-XVIII‘ que pertany a la col·lecció Estudis Universitaris. La seua autora, Maria Àngels Herrero, acompanyada de Marinela Garcia Semper, autora del pròleg del llibre i professora de Filologia Catalana en la Universitat d’Alacant, va ser l’encarregada d’explicar els passos que havia seguit per a configurar este llibre, el qual resol les incògnites del món de l’escriptura femenina en el territori valencià durant l’edat moderna.

Vaig investigar sobre literatura perquè em motiva a desenvolupar la meua creativitat i a canalitzar la meua sensibilitat“. Així va explicar Maria Àngels Herrero el motiu pel qual va escollir este àmbit per a indagar, qui també va reconèixer que este llibre “és fruit d’una curiositat personal”. L’autora va assegurar que quan va començar amb la recerca es va trobar amb grans reptes i interrogants per a recaptar este tipus d’informació. “És trist que calga investigar tant per a demostrar que van haver-hi dones escriptores“, va assenyalar Herrero.

Maria Àngels també va indicar que el primer objectiu d’este llibre, compost per cinc capítols, era buscar els noms de les escriptores del Regne de València en l’edat moderna per a traure-les de l’oblit. “És important fer açò visible perquè es dóna a conèixer una part essencial del nostre patrimoni: la literatura femenina”, va puntualitzar l’autora. A més, Herrero va comentar que este llibre també possibilita continuar la recerca des de diverses perspectives perquè “l’interès per la literatura femenina és fonamental i no ha de ser una moda passatgera“.

Per la seua banda, Marinela Garcia va recalcar la labor realitzada per Maria Àngels Herrero en decidir “estudiar una època difícil que cridava molt l’atenció sense quedar-se únicament en la superfície de l’assumpte”, ja que s’ha duc a terme “una recerca fonamental en una infinitat de biblioteques i arxius“. Així mateix, l’autora del pròleg va assegurar que va ser “un gust” poder acompanyar a Maria Àngels en este camí “per la satisfacció de veure com resultat este llibre”.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado