```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Després de diverses auditories externes el Servei d’Anestesiologia de l’Hospital Clínic aconsegueix l’acreditació de qualitat ISO 9001:2015

El Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l’Hospital Clínic Universitari de València ha obtingut l’acreditació que certifica que disposa d’un sistema de gestió de la qualitat d’acord amb la Norma ISO 9001:2015 emesa per AENOR. Fins a aconseguir aquesta acreditació el servei ha estat avaluat en diverses auditories externes.

Es tracta d’un reconeixement que avala el compromís i l’esforç dels professionals per oferir una assistència i uns màxims estàndards de qualitat. A més d’això s’acredita que el servei garanteix la seguretat en tots els processos, un dels camps en els quals s’exigeix una major diligència per part d’AENOR a l’hora de certificar amb el seu segell a qualsevol entitat.

Tal com ha explicat Javier Belda, cap del Servei d’Anestèsia i Reanimació de l’Hospital Clínic “aquesta acreditació suposa un reconeixement a l’esforç de tots els professionals que treballem per la qualitat assistencial que reben els pacients, així com un impuls per seguir millorant”.

Qualitat en la gestió de projectes de recerca

El Servei d’Anestèsia del Clínic desenvolupa una important activitat tan docent com a investigadora. Aquesta acreditació ISO 9001:2015 reconeix a més la qualitat en la gestió dels projectes de recerca i la formació en recerca dels professionals.

El Grup de Recerca en Anestèsia forma part de les línies de recerca prioritzades de l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Clínic, INCLIVA, on té en marxa diversos projectes que van des de les ciències bàsiques a estudis clínics més aplicats, tots ells dirigits a millorar l’assistència al pacient. Destaquen especialment els estudis per reduir les complicacions postoperatòries i les estades hospitalàries, així com les millores en l’oxigenació i la ventilació mecànica.

En 2016, el Grup de Recerca en Anestèsia ha publicat un total de 27 articles científics indexats en revistes nacionals i internacionals. Actualment participa en més de 30 projectes de recerca entre assajos clínics i estudis de recerca multicèntrics internacionals.

Com a part de l’estructura de recerca hospitalària, el servei considera clau la recerca per al desenvolupament de l’especialitat. Durant els últims anys ha organitzat nombrosos cursos i jornades dirigides al personal mèdic del Servei d’Anestesiologia i a grups de recerca en general. La finalitat d’aquesta activitat formadora és la de proporcionar coneixements de les bases metodològiques i ètiques de la recerca i cobrir les necessitats formatives per al disseny i execució de projectes de recerca, promovent una cultura científica al personal sanitari.

Últimas noticias

Contenido relacionado