viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Suprem revisa aquest dimecres les condemnes pel cas Gürtel del TSJCV

El Suprem revisarà aquest dimecres la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat que va condemnar als capitosts de la trama Gürtel Francisco Corret i Pablo Crespo a 13 anys de presó, a Álvaro Pérez, el Bigotes, a 12 i a l’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez a 9.

La fiscalia davant el Suprem ha sol·licitat la desestimació íntegra dels recursos formulats per les defenses i la confirmació de la sentència recorreguda.
La vista serà pública i tindrà lloc a partir de les 10.30 hores a la seu del Suprem, baix la presidència del magistrat Andrés Martínez Arrieta.

En la sentència citada també van resultar condemnats Isabel Jordán (6 anys), Cándido Herrero (4 anys i 4 mesos) i Mónica Magariños (3 anys).
L’ex-cap de gabinet de la consellera Martínez Rafael Betoret, que ja va ser considerat culpable en la “causa dels vestits d’home”, també va ser condemnat a 6 anys de presó i els ex-alts càrrecs de la Conselleria de Turisme Isaac Vidal, Jorge Guarro i Ana Grau, a 7, 4 i 3 anys, respectivament. Tots ells han recorregut davant el Suprem.
La sentència deixa constància que les empreses de Correa van rebre 5.696.428 euros dels fons públics de la Generalitat per executar els contractes de representació en Fitur que s’han demostrat amanyats.

D’aquesta quantitat, 1.937.957 euros corresponen a beneficis percebuts pels treballs realitzats en adjudicacions de forma il·lícita i 176.812 per sobrecostos o duplicitats facturades a la Generalitat pel seu expositor en Fitur entre 2005 i 2007.
El TSJCV va ordenar l’ingrés a la presó de Correa, Crespo i Pérez en estimar la petició de la Fiscalia Anticorrupció en aquest sentit i amb l’argument del risc de fugida. Ho va fer el febrer de 2017.

En la sentència, de 558 pàgines, es condemnava a onze dels tretze acusats per delictes d’associació il·lícita, prevaricació, tràfic d’influències, malversació, falsedat i suborn, i es determinava que el grup Correa es va crear ex professo per manipular concursos públics i lucrar-se aplicant marges desproporcionats, duplicant partides i facturant despeses inexistents.

Així mateix es conclou que la Conselleria de Turisme, entre els anys 2005 i 2009, va alterar els criteris d’adjudicació dels contractes i va beneficiar irregularment a les empreses del grup Correa, a les quals va facilitar informació privilegiada.

Últimas noticias

Contenido relacionado