Els patrons de la Fundació Museu Tèxtil de la CV signen el conveni que ultima la implantació del Museu a Ontinyent

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el president d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba, signaven hui en l’Ajuntament d’Ontinyent el conveni que ultima la implantació a Ontinyent del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. A més a més, assistien a la presentació per part de l’equip d’arquitectes Soler-Torró de les línies mestres del projecte de la primera fase de creació del museu: després dels preceptius enderrocs, s’habilitarà un primer edifici de 622’ 17 m² junt amb una nova plaça de 1297 m², aspectes dels quals s’aportaven imatges gràfiques.

Rodríguez, Carbonell i Penalba coincidien en destacar el treball dut a terme als últims anys per fer realitat un projecte que l’alcalde d’Ontinyent definia com “una història que ve de llarg i que ha estat plena de frustracions, però que finalment i amb l’esforç de tots els patrons de la Fundació i el suport de la Generalitat anem a fer realitat eixe museu que conjugarà l’exposició divulgativa amb l’impuls al sector a través d’un espai creatiu de futur”, manifestava.

PublicitatTroballengua  

Pel conveni signat hui, es determina que l’Ajuntament, propietari del sol sobre el qual es troba l’antiga fàbrica de Revert, cedeix una superfície a la Fundació per facilitar la implantació del Museu. Caixa Ontinyent, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament faran front a diverses despeses, i ATEVAL s’encarregarà de la dinamització del Museu junt amb la mateixa fundació.

Antonio Carbonell posava en relleu “la constància de l’Ajuntament i els patrons per tal d’aconseguir un Museu que ens aportarà molts beneficis des del punt de vista industrial i cultural, un projecte en el qual Caixa Ontinyent estem orgullosos i contents de participar”, manifestava. Càndid Penalba incidia en què el nou museu “donarà prestigi a la ciutat i a la comarca, i serà molt important per a potenciar el nostre clúster, ja que ens permetrà oferir bona imatge i una visió del potencial d’Ontinyent a polítics, eurodiputats o clients de les empreses quan vinguen a visitar-lo. No volem que siga un edifici decoratiu i des d’ATEVAL treballarem perquè tinga contingut i activitat”, incidia.

Penalba coincidia amb Carbonell en agrair el treball de tots els patrons i en tenir especials paraules per al treball de l’Ajuntament i sobretot de l’alcalde, del que destacava que “no sols ha impulsat el projecte des de l’alcaldia sinó que ha aconseguit involucrar a la Generalitat Valenciana, sense l’aportació econòmica de la qual –500.000 euros per a esta primera fase- tot açò no seria possible”, assenyalava.

Des de l’equip d’arquitectes Soler Torró, Natxo Torró i Silvana Soler explicaven als presents alguns detalls del projecte de la primera fase que s’executarà després dels enderrocs que va a realitzar de forma imminent l’Ajuntament de les naus sense interés de l’antiga fàbrica de Revert. Així, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic en el qual encara s’està treballant, tindrà una superfície edificada de 622’ 17 m² repartits en dues altures, una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres lavabos i un vestíbul de lavabos; i un planta semisoterrani amb espai per a instal·lacions diverses a més de traster i un transformador.

L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt amb esta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1297 m² amb arbrat i mobiliari urbà plantejat per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, entre enguany i el primer trimestre de 2019, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

Subscriu-te!Desdejuna amb Actualitat Valenciana