viernes, 29 marzo 2024

Els pilots de Diputació aconsegueixen 5 podis en la seua estrena en el Campionat de kàrting d’Espanya

• Eliseo Martínez es col·loca com a líder en la categoria KZ2 i Rubén Moya en Sènior

Els pilots de la Fórmula de Campions i la Diputació de València han tancat una gran actuació en la seua estrena d’enguany en el Campionat de Karting d’Espanya, després de signar cinc podis en la carrera disputada en el Kartódromo Lucas Guerrero, a Xiva.

Eliseo Martínez s’ha situat líder absolut en la categoria KZ2 amb un primer i tercer lloc en les dues carreres que ha disputat. Martínez confirma així la seua condició de favorit en el campionat. En la mateixa categoria, Marta García va tenir un matí complicat, encara que va aconseguir finalitzar la segona carrera de la jornada en primera posició, repetint el triomf de fa dues setmanes en el Campionat de Karting de la Comunitat Valenciana. No obstant això, la pilot de Gandia va ser sancionada amb 5 segons per avançar amb bandera groga i va quedar finalment en cinquena posició.

Entre els pilots de categoria Sènior, Rubén Moya, de 15 anys, va obtenir un primer i un tercer lloc en les dues carreres en la seua recentment estrenada categoria, complint amb les expectatives dipositades en ell després d’acabar tercer en la categoria Junior el curs passat. Nerea Martí, que el divendres va fer tres primeres posicions en les tandes lliures de la categoria Sènior, després de ser segona del seu grup en els entrenaments oficials i cinquena absoluta, ha tingut un cap de setmana de més llevat que l’ha portat a finalitzar molt retardada en una classificació en la qual sens dubte estarà entre els 10 primers durant tot l’any.

Carles Martínez, campió de la categoria Junior del 2017, que està disputant la mateixa categoria en l’àmbit internacional, però amb un motor molt més potent, va tenir problemes d’adaptació en aquesta primera carrera. No va trobar la posada a punt ideal durant tot el cap de setmana, obtenint un discret resultat final. Millor li van anar les coses en Junior a Iván Bataller, que va aconseguir una tercera posició en la segona carrera després d’haver-se quedat a les portes del podi en la primera, on va acabar en la cinquena posició.

El director de la Fórmula de Campions, Marco Rodríguez, ha valorat molt positivament aquesta arrencada de temporada, “amb victòries importants per a Eliseo Martínez i Rubén Moy, a més d’haver recuperat a una Marta García molt fort i tenir a Iván Bataller, en posicions davanteres”. La pròxima prova serà en el circuit de Zuera (Saragossa), de l’11 al 13 de maig.