```
miércoles, 24 abril 2024

Èpic ascens de l’Ontinyent a Segona B

El porter titular de l’Ontinyent C.F. va haver d’escollir entre dues cites històriques o es jugava l’ascens a segona del seu equip o es casava.

Va ser el substitut de Raúl Poveda, Iván, qui va dentenir els penals que van licitar a l’equip valencià a la Segona Divisió.

Han estat necessaris els penals després que els Miniglorias hagen igualat el resultat de l’anada en El Clariano amb un 3-0. Els ontinyentins han tingut diversos contratemps, com jugar amb un home menys el segon temps per l’expulsió de Cristo a les acaballes del primer, semblava que amb l’expulsió de Llamas tot s’igualava per a la pròrroga però també ha estat expulsat per doble groga Víctor Fuentes. Amb 10 per a 9, i després de 90 minuts de domini local donada la necessitat de golejar, les forces han estat en les cames dels ontinyentins, que amb l’empenta de l’afició han fregat el gol que haguera evitat els penals. No ha estat així, i en els tirs des dels onze metres la figura d’Iván Vallés ha crescut per parar-ne dos i fer bones les quatre conversions d’Alberto Abengózar, Francesc, Ángel Ortega i el definitiu de José Antonio Soler.

Els d’Aitor Orueta han fregat la remuntada amb un efectiu primer temps després de fer mal per les bandes. Ha ocorregut en el 34′ quan el lateral esquerre Altair ha aprofitat una passada de De la Fuente per obrir el marcador, poc abans Alberto Abengózar havia desaprofitat un rebuig en l’àrea. Juanan ha buscat la igualada en el 39′ amb una rematada que eixiria massa creuada. Ja en la recta final del primer temps dues accions han acabat de marcar el partit. Primer amb un nou gol a passada de la mort de Martín des de la dreta, que Iglesias s’ha encarregat de rematar en la frontal al fons de la xarxa. I poc després Cristo veia la segona targeta groga i els ontinyentins es quedaven amb un home menys per al que restava de partit.

Ha tocat defensar en el segon temps per evitar la igualada local. Els de casa han pressionat de valent sabent que ho tenien a tocar, però s’ha hagut d’esperar al 77′ perquè, després d’una centrada des de la dreta que aconseguia rebutjar Iván Vallés, Iglesias haja arribat a enviar al fons de la xarxa. L’Ontinyent no optava per arriscar i amb el 3-0 s’arribà al final dels 90 minuts, temps per a pròrroga, ara amb igualtat d’efectius, ja que Llamas veia la segona groga en el temps d’afegit.

L’expulsió ha beneficiat psicològicament als homes de Mullor, que han eixit a per totes en la pròrroga, i han fregat el gol que sentenciaria l’eliminatòria en nombroses ocasions. Amb Ángel Ortega i José Antonio Soler bolcats a l’atac es responia a la primera ocasió de De la Fuente en el minut 4 del temps extraordinari, primer amb un tir de Francesc que eixiria desviat (9′) i ja en el segon temps de la pròrroga amb una nova ocasió de José Antonio Soler que posava la passada des del costat però Iván Cassano llançava desviat per molt poc. El d’Atzeneta, amb l’equip ja amb 9 homes per l’expulsió per Fuentes, tindria dues noves ocasions, la primera amb una gran internada que acabava en llançament parat pel porter, i ja en l’últim sospir de joc amb un centre-xut que eixia desviat per molt poc.

Sense temps per a més, el xiulit final assenyalava que els llançaments de penals dictarien sentència. I així ha estat amb la figura d’Iván Vallés com a protagonista, que parava el primer tir de Iglesias. Abengózar no fallaria el primer ontinyentí, com tampoc ho farien Altair en el segon del seu equip i Francesc en l’ontinyentí. En canvi, Iván Vallés estava disposat a amargar el matí alabesista amb una nova parada, la del tercer penal llançat per Jon Ander, al que s’afegia l’encert d’Ángel Ortega per col·locar l’1-3 parcial. El local Erik retallava distàncies però en les botes de José Antonio Soler estava la decisió de tancar la tanda de penals abans d’hora. El d’Atzeneta tampoc ha fallat i ha col·locat el definitiu 2-4 al marcador, fent explotar d’alegria als seus companys i aficionats desplaçats, que han celebrat junts una fita històrica per al club, en tornar a la categoria de bronze tan sols 4 temporades després d’haver-la abandonat, i consumant la tercera promoció de categoria consecutiva.