Podem demana explicacions per l’inacció de la policia davant les actuacions de l’extrema dreta

policia magas valencia
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Durant els dies previs a la celebració de la ‘Festa de la Infantesa’, el moment de la qual cim va ser la cavalcada de Magues que ahir va recórrer els carrers de València, diverses organitzacions ultradretanes van amenaçar amb rebentar les celebracions. Diverses desenes d’ultres van fer acte de presència en les celebracions per a proferir insults com “degenerats” o “putes” tant als qui participaven en la desfilada com als qui assistien com a públic. Ferran Martínez, senador de Podemos per la Comunitat Valenciana, ha registrat una pregunta per a saber “quins van ser els mitjans humans i materials desplegats en l’operatiu policial del 7 de gener”.

El senador valencià de Podemos també requereix informació al Govern respecte a si es va identificar o va incoar expedient administratiu sancionador, podent haver posat els fets en coneixement del jutjat de guàrdia, als ultres que, durant el recorregut de la cavalcada, van insultar a les persones assistents. El senador Martínez també demana al Govern explicacions per la decisió de l’operatiu policial de no separar i aïllar de la resta del públic als grups d’extrema dreta que pretenien boicotejar la ‘Festa de la Infantesa’. El senador d’Unidos Podemos vol saber a més si es va adoptar alguna mesura específica de protecció als nombrosos menors assistents als actes festius, tenint en compte que es pogueren produir escenes de violència.

PublicitatTroballengua  

“Estem observant durant els últims mesos un perillós ressorgir de xicotets i violents grups d’extrema dreta en el País Valencià”, assegura Ferran Martínez, per a qui també “és alarmant la poca o escassa atenció que la Delegació del Govern mostra davant aquest preocupant fenomen”. Ja el passat 9 d’octubre una manifestació, que va recórrer els carrers de València amb el lema ‘Sí al valencià’, va ser atacada.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana