sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les Falles recapten milers d’euros amb els seus projectes solidaris

Ahir es va celebrar en la XV Gala de la Solidaritat Fallera en l’Aula Magistral del Palau de les Arts.

En ella es van congregar quasi 400 fallers i falleres que han desenvolupat projectes solidaris en les seues respectives comissions al llarg de l’exercici 2017-2018. Estos projectes han aconseguit arreplegar més de 500 kg de menjar, milers d’euros, centenars de joguets, metres de pèl que serviran per a fer perruques per a les dones que pateixen càncer, litres de sang a través de bancs de donació instal·lats en els casals, ulleres, llibres, taps…A més, també s’han realitzat més d’una trentena de xarrades de sensibilització respecte a temes tan actuals com l’assetjament escolar o els trastorns alimentaris i s’han recorregut molts quilòmetres a favor d’alguna causa social.

En esta XV edició s’han introduït alguns canvis, com la ubicació de l’acte, doncs tradicionalment se celebrava en el saló d’actes de l’edifici de l’ONCE col·laborador d’estos premis des de fa 10 anys. Este canvi ha permés augmentar el nombre d’assistents en 200 persones respecte als altres anys.

A més, s’han eliminat les categories per àmbit d’actuació dels projectes i s’han premiat els 5 projectes destacats d’entre tots els que es van presentar.

S’ha mantingut, no obstant això, la categoria de primera participació destacada.

Els premis lliurats anit van ser:

Primer projecte: FALLA SANT JOAN (Alzira)

El seu projecte consisteix a buscar la conscienciació mitjançant la realització d’actes de diferents estils, esta comissió decideix abordar un repte mensual treballant amb diferents entitats com Càritas, Amnistia Internacional, AspanionBallona MAtata Aida & Books o la Protectora Vacua. Contacten amb elles, veuen quines necessitats tenen i es fiquen a treballar.

Segon projecte: FALLA BAILEN –XÀTIVA

Mitjançant el seu projecte tracten d’afavorir la inclusió personal i personal de persones en risc d’exclusió social (immigrants, dones aturades, joves…), des de Creu Roja concretament en el seu departament d’ocupació. Diferents professionals de diferents sectors els ajuden i assessoren en la cerca de treball. Esta comissió va decidir visibilitzar el treball d’esta entitat dedicant-li la seua falla situada al centre de València.

Tercer projecte: FALLA MONT DE PIETAT (XIRIVELLA)

Parlar d’esta comissió és parlar d’una comissió amb un llarg recorregut al món de la solidaritat. Sempre molt vinculats amb els temes relacionats amb la dona, enguany han dedicat a la igualtat i la perspectiva de gènere les seues falles. Per replegar menjar per als que més ho necessiten, per fer-nos pensar el que és i el que no és amor i per implicar d’una manera activa a la seua comissió infantil en el seu projecte.

Quart projecte: FALLA STA.  MICAELA – MARTÍ L’HUMÀ

Esta comissió ens ha ensenyat que l’objectiu de la vertadera inclusió passa per que les persones de les associacions amb les quals treballem formen part real de les nostres comissions. Que puguen sentir les falles com nosaltres les sentim… És per això que ells els ensenyen fins i tot a fer un fall.

A més, ens han ensenyat que la cuina ens poden apropar un poc mes a la felicitat amb els seus tallers de cuina “recetas de la abuela 2.0” …i per damunt de tot ens han fet veure que la màgia és un instrument meravellós per a aconseguir els nostres objectius.

Cinqué projecte: FALLA UNIVERSITAT VELLA-PÇA PATRIARCA

Esta comissió va voler donar veu als col·lectius humans que per ser de diferent raça, sexe, pensament ideològic o status social son ignorats per la societat… Per donar veu a esta gent, dissenyaren un cadafal que s’instal·là al centre de la nostra ciutat. A més es plantejaren activitats que donaren a entitats que treballen amb estos col·lectius l’oportunitat d’explicar el que fan.

Perquè ens han recordat que qui és diferent no es pot convertir en invisible.

 PARTICIPACIÓ DESTACADA: FALLA PALLETER – ERUDIT ORELLANA

Era la primera vegada que feien un projecte social i esta comissió i es plantejà un repte molt ambiciós. L’objectiu no era fàcil però han treballat de valent i han aconseguit allò que es proposaven: normalitzar la malaltia del càncer de mama que pateixen 1 de cada 8 dones. Esta comissió també i fora de concurs ha plantat la seua falla, el seu palleter de vareta que s’alçà al tombe i han fet quantitat d’activitats per recaptar fons per l’investigació que es realitza a l’INCLIVA, i continuen lluitant per canviar la llei de mecenatge. Perquè han aconseguit plantar en nosaltres l’esperança.

El lliurament dels premis el van fer la Fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez; la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil; el president del Consell Territorial de l’ONCE CV, Enrique Llin i el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Últimas noticias

Contenido relacionado