Falsedat documental i estafa en la compra i venda de vehicles

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Els detinguts realitzaven les estafes a través d’Internet així com en la tenda que tenien situada a València

Agents del Grup de Recerca i Anàlisi (GIAT) de l’agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil, anaven investigant des de més d’un any una xarxa que disposava d’una tenda de venda de vehicles a València encara que també realitzaven les ofertes a través d’Internet.
Per açò, es va iniciar l’operació “EUROKI” per part de components de la Guàrdia Civil de Tràfic de València, a fi de poder esclarir aquests fets que s’estaven cometent.
Fruit de les intenses recerques es va poder comprovar que es tractava de tres homes de nacionalitat romanesa, en edats compreses entre els 28 i 32 anys.

PublicitatTroballengua  

Modus operandi
Aquestes persones es dedicaven a la compra de vehicles procedents França, Bèlgica, Alemanya, Luxemburg i Itàlia d’empreses de rènting-lísing, amb una antiguitat de dos o tres anys i amb un recorregut de més de 150.000 km. Sent traslladats a la tenda de València on es feia una posada apunte i es modificaven els quilòmetres.
Els detinguts per a eludir responsabilitats falsificaven les factures i contractes de compra i venda a través d’empreses a Romania. Les factures i contractes de compra i venda eren de naturalesa falsa. Els vehicles eren venuts de forma fictícia a Espanya exclusivament per a matricular-los i reportar la forma de fraudulenta els impostos d’importació, i finalment es produïa una suposada venda dóna la tenda oberta al públic.

Els supòsits estafadores obtenien de la venda de cada vehicle un benefici mitjà de 4.000 euros.
S’han intervingut un total d’11 vehicles preparats per a la seua venda, abundant documentació i material informàtic. S’han localitzat també una trentena d’estafats principalment a València però també en altres províncies.
Per a la consecució d’aquesta recerca ha sigut necessària la col·laboració de les policies de 5 països d’origen dels vehicles i de la policia Romanesa; a més d’unitats de la Guàrdia Civil com USECIA i EDITE UOPJ.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 14 de València.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana