Tres condemnades per la peça de Fitur del cas Gürtel demanen l’indult

Es tracta de Mónica Magariños, Isabel Jordán i Ana Grau.

499
Fitur
Isabel Jordán, gestora de diverses empreses de la trama Gürtel i considerada col·laboradora estreta del seu capitost, Francisco Corretja, a la seua arribada a la seu de l'Audiència Nacional.

Tres dels vuit condemnats per l’anomenat cas Fitur (una de les sis peces de la branca valenciana de la trama) han demanat que se suspenga el seu ingrés a la presó mentre es resol l’indult que han demanat al Ministeri de Justícia, han informat EFE fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià. Es tracta de Mónica Magariños, empleada de les empreses de Francisco Correa; Isabel Jordán, administradora de diverses empreses de la trama Gürtel, i Ana Grau, ex alt càrrec de la Conselleria de Turisme, els qui han demanat la suspensió de l’execució de la pena de presó fins que es pronuncie el Govern sobre el seu indult. La primera i la tercera han sigut condemnades a sengles penes de tres anys de presó, mentre que Jordán afronta sis anys de presó, segons la confirmació per part del Tribunal Suprem de la sentència del TSJCV.

Magariños, Jordán i Grau són tres de les vuit persones condemnades pel cas Fitur que romanen en llibertat, ja que des de fa més d’un any estan ja complint condemna per esta causa els capitosts de la Gürtel, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes.
El Tribunal Superior de Justícia valencià ha citat per a este dimecres, després que el Tribunal Suprem confirmara les condemnes, a eixos huit condemnats perquè ingressen voluntàriament a la presó l’endemà.

Es tracta de Cándido Herrero, Rafael Betoret, Jorge Guarro, Mónica Magariños, Ana Grau i Isaac Vidal, que havien d’acudir a la seu del TSJCV entre les 9 i les 12 hores d’aquest dimecres, mentre que Jordán i l’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez han evitat haver d’anar en acceptar el TSJCV la seua petició d’acudir directament a la presó que haja triat per a complir la condemna. En el cas de Magariños, la seua defensa ha presentat una petició, a la qual ha tingut accés Efe, perquè se suspenga l’execució de la condemna mentre es resol l’indult i mentre que la sentència del Suprem, que va confirmar la del TSJCV, no adquirisca total fermesa per tenir pendent de resoldre escrits d’aclariment i estar també pendent un recurs d’empara davant el TC.

En l’indult al Govern, Magariños al·lega “els perjudicis familiars, personals i econòmics greus i incalculables” que patiria si es fera efectiva la pena de 3 anys de presó, que desestructuraria “una vida feta”. Afig que manca d’antecedents penals i que mai va tenir cap funció directiva en les empreses de Corretja, sinó que més aviat feia “labors de mer tràmit” i que estava “subordinada” als seus caps, doncs era “una mera secretària” i “l’única administrativa condemnada en esta causa”. Per açò, apel·la a “raons de justícia i equitat” perquè se suspenga l’execució de la condemna, que en si mateixa suposa “un retret jurídic penal suficient” i comporta “la reeducació i reinserció social cercada per la pena imposada”.
Mónica Magariños, que demà ha d’ingressar voluntàriament a la presó, va ser condemnada a 3 anys de presó (1 per associació il·lícita i 2 per malversació) i a 10 d’inhabilitació, a més del pagament d’una multa de 1.800 euros.