Gandia posa a disposició de les famílies afectades per l’incendi 16 habitatges del parc públic i 18 pisos privats

Diana Morant: “Està sent veritablement difícil per als veïns veure com han quedat les seues cases i el paisatge, però vull que sàpien que no solament tenen a tota Gandia del seu costat, sinó també a moltes ciutats veïnes que ens han brindat el seu suport. Tots compartim els seus sentiments. El nostre cor està amb ells”

Gandia families incendi
Actualitat Valenciana
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Ajuntament de Gandia posarà a la disposició de les famílies que han perdut la seua primera llar un total de 16 habitatges del parc públic. Amb esta mesura, sumada a la cessió de 18 habitatges privats i apartaments de la residència Visoren, s’espera cobrir la demanda imminent de reallotjaments per a acabar amb els desallotjaments provisionals.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, que a més ha explicat que en Junta de Govern s’ha aprovat un acord sobre la base de l’ordenança municipal d’habitatge, a través del qual s’assignarà de manera directa estos pisos a aquells ciutadans que necessiten reallotjament.

PublicitatTroballengua  

Fins a 30 famílies la primera llar de les quals es troba en l’àrea afectada pel foc (MontesolMontepino i Els Cims), podran accedir a aquests habitatges oferits.

Visites controlades a les cases afectades
Els veïns que van ser evacuats de MontesolMontepino i Las Cumbres, poden visitar els seus habitatges des de les 16.00 hores, després de l’obertura de la CV-675 entre Gandia i Barx de manera controlada i vigilada per Policia i Guàrdia Civil, però no podran tornar als seus habitatges, ja que el subministrament de llum i aigua no es podrà restablir fins la setmana vinent.

Estos residents, ahir i hui al matí, han estat visitant les seues cases, de manera excepcional i controlada, per a conéixer el seu estat, agafar estris com a medicaments o roba, o alimentar als animals, després que l’Ajuntament de Gandia impulsara una operativa amb l’autorització del Punt de Comandament Avançat del Cecopal (Centre de Cooperació Operatiu d’Emergències Locals), i la col·laboració de la Creu Roja i Policia Local, per a atendre la demanda.

L’alcaldessa va agrair a tots els que estan participant en aquesta acció i va enumerar l’operativa.

L’alcaldessa ha apuntat que els tres punts d’informació es mantenen (Casa de la Marquesa, Espai Baladre i rotonda de Marxuquera), així com l’oficina de l’ajuntament, i no es desmantellaran mentre siga necessari.

Finalment, Diana Morant va llançar un missatge d’ànim i força per a les famílies afectades. “Està sent veritablement difícil per als veïns veure com han quedat les seues cases i el paisatge, però vull que sàpien que no solament tenen a tota la ciutat de Gandia del seu costat, sinó també a moltes ciutats veïnes que ens han brindat el seu suport. Tots compartim els seus sentiments. El nostre cor està amb ells. Són la nostra prioritat”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana