La Generalitat aposta per l’esport valencià en l’I Congrés de Pilota

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La seu de la Fundació Adeit Universitat Empresa acull des d’aquest dijous, i fins dissabte que ve, 28 d’octubre, el congrés ‘La pilota valenciana: reptes per al segle XXI’, que organitzen la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport i la Universitat de València mitjançant la Càtedra de Pilota Valenciana.

L’acte d’obertura ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya; del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García; del director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga; del president de la Federació de Pilota Valenciana Daniel Sanjuán, així com de Juan Barberá, del Departament de Màrqueting de Bankia, i Francesc Alós, del Departament de Màrqueting de Caixa Popular.

PublicitatTroballengua  

El principal objectiu d’aquestes jornades és elaborar un diagnòstic de la situació actual de la pilota valenciana, així com arreplegar propostes de millora, analitzar-les i debatre-les, per a elaborar un document de conclusions que servisca per a poder afrontar i garantir el futur d’aquest esport.

En el transcurs d’aquests tres dies es tractaran, entre altres temes, la iniciació, la formació i la tecnificació en el món de la pilota, el món professional i l’alt rendiment o la gestió, el ‘màrqueting’ i la comunicació en la pilota valenciana. Per a açò es presentaran ponències, taules redones, tallers i comunicacions.

El congrés, que compta amb 165 persones inscrites, s’ha iniciat amb la conferència marque d’inauguració “La pilota valenciana entre la tradició i la modernitat”, a càrrec de Gabriel García Frasquet, doctor en Filologia, catedràtic d’Ensenyament Secundari i exdirector del Centre d’Estudis i Recerques Comarcals Alfons el Vell.

Les entitats que col·laboren en l’organització del congrés són el Servei d’Esports de la Diputació de València, el Servei d’Esports de la Diputació d’Alacant, el Servei d’Esports de la Diputació de Castelló, la Fundació Esportiva Municipal (València), la Federació de Pilota Valenciana, el Museu de la Pilota del Genovés, el Col·legi Oficial de Titulats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (Colefcafe CV), l’Associació de Gestors Esportius Professionals (Gepa CV) i el Servei de Formació del Professorat.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana