viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les gires de Sabina, Bisbal i Ricky Martin i el ‘pressing catch’ consoliden la Plaça de Bous com a recinte d’oci

La Diputació de València consolida enguany la Plaça de Bous, gestionada per l’Àrea d’Hisenda que encapçala Toni Gaspar, com un espai d’oci que va més enllà de l’activitat taurina. Fins al mes de juliol, quatre grans gires musicals han confirmat la seua parada en el cus del carrer Xàtiva, des de Sabina a Ricky Martin, una oferta a la qual se sumen un espectacle de ‘pressing catch’, una fira turística i un multitudinari sopar d’empresa.

La companyia de ‘wrestling’ o lluita lliure més important del món, WWE, ha triat la Plaça de Bous de València per a aterrar a Espanya el 6 de maig, amb algunes de les estrelles més conegudes de ‘SmackDown LIVE’, com AJ Styles, Dean Ambrose, Randy Orton, Dolph Ziggler, Natalya i Bray Wyatt.

Quant a les activitats musicals, el primer gran nom que es corejarà en la plaça serà el del cantant porto-riqueny Ricky Martin, que torna a Espanya amb un nou tram de la seua exitosa gira ‘One World Tour’ i actuarà a València el 19 de maig.

Unes setmanes després, el 9 de juny, serà David Bisbal qui òmpliga de ‘pop llatí’ el recinte valencià, la segona parada en la seua gira espanyola, després de la seua Almeria natal, per a presentar el seu sisè àlbum, ‘Hijos del mar’. Un altre exponent del panorama nacional que passarà per l’arena de la Plaça de Bous de València és Melendi, que oferirà un concert el 30 de juny com a part de la gira ‘Quítate las gafas’, que dóna títol al seu vuitè disc.

Dies després el protagonista serà Joaquín Sabina, un referent per a diverses generacions amb una vintena de discos publicats que marca el patrimoni musical del país. Savina farà escala en la Plaça de Bous el 4 de juliol per a donar a conèixer el seu nou treball, ‘Lo niego todo’.

Altres línies d’oci que dinamitzaran el cus del carrer Xàtiva són la Fira de les Comarques Valencianes de València Turisme, que se celebrarà del 23 al 25 de juny, i un sopar d’empresa per a 800 persones per a la qual ha reservat el recinte una companyia privada.

A més dels quatre concerts, l’espectacle de lluita lliure i les convencions empresarials -esdeveniments que ja estan tancats- la Plaça de Bous que gestiona l’Àrea del diputat Toni Gaspar està oberta a altres cites d’entreteniment, incloses convencions d’empresa, com a part de l’obertura a la ciutadania per la qual aposta la Diputació.

En aquest sentit, diverses promotores musicals han mostrat interès per reservar el recinte per a actuacions i està pendent la confirmació el 7 de juliol del ‘Latin Fest’, que es considera el primer festival de música urbana a València i ha situat com a cap de cartell a l’ídol del ‘reggaeton’ Daddy Yankee.

Obertura als ciutadans

El ‘despertar sociocultural’ de la Plaça de Bous va començar l’any passat, quan la Diputació de València va promoure l’obertura del recinte als ciutadans més enllà dels festejos taurins que es programen cada temporada. El pla de dinamització de la plaça, engegat per l’equip de govern de Jorge Rodríguez per a incloure-la en els circuits culturals i turístics de la ciutat, va incloure concerts de grans artistes del panorama musical, com Manolo García, Alejandro Sanz, Enrique Bunbury, Malú, Raphael, Amaral, Ana Gabriel i Llaura Malikian.

Una de les actuacions més esperades va ser la del quartet format per Víctor Manuel, Ana Belén, Joan Manuel Serrat i Miguel Ríos en el seu retorn als escenaris amb ‘El gusto es nuestro’. Així mateix, va tenir una gran acollida el Festival de l’Orgull Gai 2016, organitzat pel col·lectiu LAMBDA, amb l’actuació, entre altres, de Fangoria, Hidrogenesse, Nancys Rubias, La prohibida i Guille Milkyway.

L’objectiu dels nous gestors de la Diputació de València és que la Plaça de Bous tinguera un ús habitual i no solament en els dos episodis taurins anuals. En aquesta línia de treball es va signar un conveni amb la Universitat de València per a treballar en aqueix pla de dinamització i activació patrimonial.

El treball que desenvolupa el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat busseja en el passat d’una Plaça de Bous que ha arribat a ser camp de concentració, ha projectat cinema i teatre i ha sigut escenari de grans mítings polítics. També ha acollit competicions esportives i fins i tot s’han cremat falles. Un altre foc, el de l’incendi de 1946 causat per uns indigents, també forma part d’aqueixa història d’una de les icones de la ciutat.

Últimas noticias

Contenido relacionado