El GPP demana explicacions de l’incendi de la Marjal del Moro

veronica marcos actualitat valenciana
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La portaveu de Governació del Grup Parlamentari Popular (GPP), Verónica Marcos, ha sol·licitat avui la compareixença del Director General de l’Agència de Seguretat i resposta a les Emergències, José María Ángel perquè explique les tasques d’extinció de l’incendi en la Marjal del Moro de Sagunt declarat a l’inici de l’any, després del “caos” viscut en la zona i després d’una setmana “atrinxerat en el silenci”.

“Per a Sagunt hi ha hagut un abans i un després gràcies al Consell de Puig i a la seua ineficaç política de prevenció d’incendis” ha assenyalat Marcos al mateix temps que ha lamentat que Sagunt “haja vist com es desintegrava un dels seus pulmons verds sense que el Consell haja dit una sola paraula sobre aquest tema. Amb el silenci no es treballa contra el foc”, li ha recriminat.

PublicitatTroballengua  

La portaveu ha denunciat que 3 de cada 4 parcs naturals de la Comunitat Valenciana manquen de Pla de Prevenció d’Incendis, ja que solament 7 dels 22 parcs valencians ho té. El Consell “sentencia” la muntanya valenciana en retallar en un 75% els serveis de neteja i reduir un 50% en les noves infraestructures de prevenció.

Marcos ha criticat que quasi una setmana després de declarar-se l’incendi en la zona protegida de la Marjal del Moro de la localitat de Sagunt, el Consell “seguisca de vacances” i haja donat “la callada per resposta”. Per a la portaveu de Governació, el Consell “menysprea” i “ninguna” a tots els veïns que es van veure afectats per l’incendi a causa de la proximitat del foc i al fum de l’incendi.

“És una vergonya que davant la pèrdua d’una zona d’alt valor mediambiental i d’especial protecció estiga amagat” i “no haja donat explicacions, ni una paraula”. Per a Marcos, els veïns i la importància mediambiental de la zona es mereixen un Consell que “no es quede mut”.

El medi ambient i la seua protecció per a aquest Consell és “solament postureo” una manera de “cobrir l’expedient” perquè després d’una de les majors pèrdues mediambientals dels últims mesos l’única cosa que ha fet ha sigut “desaparéixer. Ha quedat palés que per al Puig i Oltra la protecció del nostre territori és prescindible”, ha lamentat.

Per açò, el GPP ha presentat una bateria de preguntes perquè el Consell explique en seu parlamentària si la Marjal del Moro compta amb un pla de prevenció d’incendis i quantes unitats de prevenció hi havia actives en la zona des d’octubre de 2017 fins a gener de 2018. A més, ha sol·licitat una còpia de les dades del pressupost i els recursos emprats en les labors de prevenció realitzades en la Marjal del Moro des d’octubre de 2015.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana