Un grup de narcos ocultava la droga en vehicles dotats amb doble fons

policia narcos
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Introduïen l’estupefaent a Espanya per via aèria i ho manipulaven en un laboratori clandestí localitzat en la localitat valenciana d’Alfafar, des d’on era distribuït altres províncies.

En l’operació els investigadors de la Policia Nacional han detingut a deu persones i s’han confiscat 3 quilos de cocaïna, 683 grams de substància de tall i 12.450 euros en metàl·lic, entre altres efectes.

PublicitatTroballengua  

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup de narcos que ocultava la droga en vehicles dotats de doble fons amb obertura electrònica. Deu persones -sis homes i quatre dones- han sigut detingudes en un operatiu en el qual s’han confiscat de tres quilos de cocaïna, 683 grams de substància de tall i 12.450 euros en efectiu. A més, els agents han decomissat diversos productes químics utilitzats com a precursors per a la finalització de la pasta de cocaïna en clorhidrat de cocaïna (àcid sulfúric, àcid clorhídric, xileno, acetona, gasolina i uns altres), així com una premsa hidràulica, encunys, resistències, escalfadors i nombres útils per a la manipulació de la cocaïna. També s’han intervingut cinc automòbils i una motocicleta. Dos dels vehicles estaven dotats d’un sofisticat sistema d’ocultació.

Els deu individus detinguts, de nacionalitat colombiana, introduïen la cocaïna a Espanya a través dels aeroports de Madrid i Barcelona. Posteriorment era traslladada fins a la localitat valenciana d’Alfafar, on era manipulada en un laboratori clandestí on es convertia la pasta base de cocaïna en clorhidrat de cocaïna. Des d’allí era distribuïda a diferents punts de la geografia espanyola mitjançant vehicles dotats de dobles fons o “caletas” amb obertura electrònica.

Des de València la cocaïna era remesa a Saragossa mitjançant vehicles dotats de doble fons i posteriorment distribuïda per diferents barris de la capital aragonesa.

Detinguts a Saragossa i València

El passat dia 16 de novembre es va interceptar un vehicle a Saragossa amb dos ocupants en el qual es van intervenir en un doble fons uns 600 grams de cocaïna. Posteriorment es va detenir també a Saragossa a altres vuit membres de l’organització. Així mateix es van realitzar tres entrades i registres en domicilis utilitzats per a la distribució de la cocaïna i en dos registres en trasters que utilitzaven com a magatzem de la substància estupefaent.

A més, en les localitats valencianes de Catarroja, Benetússer i Alfafar es va procedir a la detenció de dues persones i es van realitzar tres registres en domicilis i en cinc trasters. A Alfafar es va desmantellar un laboratori en el qual transformaven la pasta base de cocaïna que importaven des de Colòmbia en clorhidrat de cocaïna, intervenint-se un quilo i 700 grams de cocaïna en procés d’assecament, així com diferents tipus de productes químics utilitzats com a precursors així com premses, encunys, instruments i substàncies utilitzades per al tall i adulteració de la cocaïna.

Vuit dels detinguts han sigut enviats a presó provisional pels jutjats de guàrdia de Catarroja i Saragossa.

Les recerques han sigut iniciades en el mes d’agost pel Grup 2° d’Estupefaents de la UDYCO d’Aragó, col·laborant en l’operatiu conjunt el Grup A d’Estupefaents de València de la UDYCO de València.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana