Almussafes celebra la festa de la Guàrdia Civil en el Dia de la Hispanitat

Autoritats locals, representants d'associacions i veïnat participaran demà divendres 12 d'octubre en els actes organitzats pel cos policial.

hispanitat
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La caserna de la Guàrdia Civil d’Almussafes celebrarà demà, divendres 12 d’octubre, la Festa Nacional o Dia de la Hispanitat, jornada que també s’aprofita per a commemorar la festivitat de la Verge del Pilar, patrona d’aquest cos policial. Durant la jornada, a la qual està prevista l’assistència de bona part de la corporació municipal i dels i les representants de les associacions locals, es realitzarà l’hissat de la bandera d’Espanya, una eucaristia, una processó i la interpretació dels himnes de la Guàrdia Civil i nacional. Així mateix, després de la cancel·lació en 2017 per la situació que es vivia a Catalunya, enguany també hi haurà mascletà i vi d’honor per a les persones assistents.

Demà, divendres 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat o Festa Nacional, Almussafes tornarà a retre homenatge a la Guàrdia Civil. Tal com ve succeint des de l’obertura de la caserna d’aquest cos policial en la localitat, la corporació municipal, els i les representants de les associacions cíviques, culturals i esportives situades en la població i la ciutadania en general s’uniran per a commemorar una data tan assenyalada en el calendari, en la qual a més se celebra la festa de la patrona de la Guàrdia Civil, la Verge del Pilar.

PublicitatTroballengua  

El destacament, amb el tinent Javier Muñoz al capdavant, ha organitzat per a demà una agenda d’actes oficials que començarà amb l’hissat de la bandera d’Espanya i que, després d’una cercavila per la localitat, continuarà amb una eucaristia en l’església parroquial Sant Bertomeu Apòstol amb la tradicional ofrena a la verge. Posteriorment es durà a terme una processó que recorrerà el carrer Metge Bosch, Avinguda d’Algemesí i Ronda Historiador Lluis Duart Alabarta per a concloure en la caserna.

Allí, la banda de la Societat Musical Lira Almussafense interpretarà l’himne de la Guàrdia Civil i l’himne nacional. Els actes conclouran amb el tret d’una mascletà i amb un vi d’honor, dues activitats que l’any passat van ser suspeses a causa de la situació que es vivia a Catalunya. Tal com va anunciar durant els dies previs Javier Muñoz, la decisió es va prendre “per companyonia, per solidaritat cap a ells (els agents desplaçats a Catalunya), com a mostra de suport i per a transmetre’ls el missatge que no estan sols”.

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, i gran part de la corporació municipal participaran en els diferents actes programats “perquè volem reconèixer l’enorme esforç que realitza aquest cos policial per a garantir la protecció de la ciutadania, malgrat els múltiples riscos als quals s’enfronten dia a dia en el desenvolupament del seu treball”, assenyala el primer edil.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana