```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ivaspe imparteix un curs en pilotatge de drons per a policies locals

El curs consta de 70 hores de formació i inclou, a més de conéixer la reglamentació internacional i europea o efectuar estudis de seguretat operacional, la realització de pràctiques de simulador (bàsic i avançat), vol amb multirrotor i ala fixa.

Els alumnes que superen el curs obtindran la formació necessària per a treballar amb la màxima seguretat i adaptar-se ràpidament als canvis que s’esperen a mesura que es desenvolupe la normativa i obtindran a més del títol de pilot, els certificats de curs avançat i pràctic que estableix l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

Els set ajuntaments els agents dels quals de la policia local estan realitzant el curs es convertiran en operadors aeronàutics una vegada disposen de drons i la documentació pertinent. És el cas dels consistoris d’Algemesí, Xàtiva, La Vall, València, Nules, Picassent i Benidorm.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que es tracta de la mateixa formació que l’any passat va rebre personal del Centre de Coordinació d’Emergències després de la decisió de la Generalitat d’incorporar els drons en la seua estructura operativa.

Àngel ha indicat que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha estret la col·laboració amb les universitats valencianes perquè és molt important que en la implantació de les aeronaus pilotades per control remot estiguem tutelats, com en aquest cas, per la Universitat Politècnica de València, per a oferir als nostres tècnics la millor formació i un reciclatge permanent.

Vol de drons en situacions d’emergència

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències és la primera agència d’àmbit estatal que ha establit un procediment d’actuació d’operació d’aeronaus pilotades per control remot en situacions d’emergència sota la direcció de la Generalitat i la primera a constituir-se en operadora aeronàutica.

Amb aquest procediment, és d’obligat compliment, per a tots els organismes amb intenció de volar una aeronau pilotada per control remot en una situació d’emergència en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, la seua notificació i comunicació prèvia al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Quan l’entitat propietària de l’aeronau pilotada per control remot propose realitzar un vol, posarà en coneixement del director del Lloc de Comandament Avançat (PMA) del Pla de Protecció Civil activat aquesta intenció i l’informarà del tipus de dades i informació que aquesta aeronau ofereix. Correspondrà al director del PMA la decisió última sobre l’oportunitat de realitzar el vol i el moment de la seua realització.

En el cas d’autorització del vol, serà responsabilitat de l’entitat propietària de l’aeronau pilotada per control remot la sol·licitud als Serveis d’Informació Aeronàutica de publicació d’un NOTAM, és a dir, un avís a la resta dels usuaris de l’espai aeri d’on i quan volarà, abans de realitzar qualsevol tipus d’operació.

A més, quan en l’emergència estiguen actuant aeronaus pilotades, mai compartiran espai aeri tots dos tipus d’aeronaus. En aquest cas, la decisió dels torns de vol de tots dos tipus d’aeronaus correspondrà al director del PMA, en col·laboració amb el comandant de l’aeronau o figura que assumisca la coordinació de mitjans aeris.

Totes les dades i informació obtinguda per l’aeronau pilotada per control remot seran posats des del moment inicial a la disposició del director del PMA per a col·laborar en la presa de decisions de l’adreça operativa de l’emergència.

Últimas noticias

Contenido relacionado