La Guàrdia Civil deté a dos persones i recupera prop de 100 objectes sostrets

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

En el marc del Pla Millora de Seguretat en el Sector del Comerç, la Guàrdia Civil de Carcaixent venia investigant diversos furts ocorreguts a la comarca de Ribera Alta, en el qual el presumpte autor accedia a l’interior d’establiments i s’apropiava de productes de xicotetes dimensions.

Per això, es va iniciar l’operació “PICAXU”, per part de components de la Guàrdia Civil de Carcaixent, a fi de poder identificar, localitzar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets.
Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava d’un home i una dona.

PublicitatTroballengua  

Fase d’explotació i registre practicat

La fase d’explotació d’aquest operatiu va culminar amb la detenció d’un home de 21 anys i una dona de 25 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, per la seua implicació en delictes continuats de furt.

Modus operandi

Els detinguts desactivaven les alarmes dels productes o bé trencaven les caixes de seguretat on es trobaven els articles.
Posteriorment venien els objectes en pàgines d’Internet de segona mà.

S’han intervingut 92 objectes procedents dels furts al domicili registrat a Alzira pels agents, consistents en xicotets electrodomèstics i electrònica per un valor de prop de 6.000 euros
Fins al moment la Guàrdia Civil ha pogut esclarir furts en les localitats de Carcaixent, Alzira, Cullera, Xàtiva, Gandia i Alfafar.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 4 Alzira.

Subscriu-te!Desdejuna amb Actualitat Valenciana