La Universitat de València celebra els 40 anys del Moviment Feminista Valencià

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Demà dijous 26 d’octubre a partir de les 18 hores en el Paranimf de la Universitat de València tindrà lloc la celebració del 40 aniversari de les Primeres Jornades Feministes del País Valencià. Una jornada en què es commemora el quaranta aniversari de l’existència lliure i pública del Moviment Feminista al País Valencià.

L’acte de inauguració de les jornades estarà presidit per la secretaria general de la Universitat de València, Mª José Añón i per la directora de la Unitat d’Igualtat, Amparo Mañés. La professora Teresa Yeves és l’encarregada de fer el recorregut històric per aquestos 40 anys de feminisme valencià amb la conferència principal. Maria Escalona i Encarna Canet, dues de les dones que han participat en l’organització d’aquestes Jornades Feministes seran les conductores i moderadores de la sessió.

PublicitatTroballengua  

A l’acte d’inauguració li seguirà una taula redona que pretén ser una trobada intergeneracional de diversos grups i col·lectius de dones provinents de Castelló, Ontinyent, Xirivella o de la Casa de la Dona de València.

Com fa 40 anys, en aquelles primeres Jornades de 1977, la Universitat de València torna a acollir la celebració i organització d’unes Jornades Feministes. En aquelles primeres jornades va ser la Facultat d’Economia l’espai on es van desenvolupar les I Jornades de la Dona del País Valencià. Ara, a l’octubre de 2017, quan se celebren els 40 anys, han sigut les aules i salons de la Facultat de Ciències Socials i ho seran durant el cap de setmana les facultats de Filosofia i Ciències de l’Educació, i la de Filologia, Traducció i Comunicació els espais on celebrar les diverses taules i debats.

La Universitat de València es manifesta compromesa amb la igualtat amb la seua contribució, des de les aules, departaments, facultats i serveis a desenvolupar el pensament i la recerca feminista i a implantar polítiques publiques per la igualtat entre dones i homes.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana