L’AVT promociona l’oferta de cicloturisme de la Comunitat en VLCBike’s

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Agència Valenciana del Turisme promociona l’oferta de cicloturismo de la Comunitat Valenciana i la xarxa de centres BTT en la fira VLC Bike’s, el certamen dirigit a difondre la cultura del ciclisme en totes les seues modalitats que se celebra fins al diumenge,12 de novembre, en Fira València al costat de la fira dedicada al món de les motocicletes, 2 Rodes MotorBike ShowRoom, i amb el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana en el Circuit Ricardo Tormo de Xest.

L’objectiu és dinamitzar, publicitar, donar a conèixer i difondre l’oferta destinada al cicloturisme de la Comunitat Valenciana entre els potencials usuaris, tant professionals com del públic en general.

PublicitatTroballengua  

Per a açò, la Comunitat Valenciana participa en aquest certamen amb un estand propi de 40 metres quadrats en el qual s’ofereix informació sobre la xarxa de centres de bicicletes tot terreny (BTT) que la Generalitat està desenvolupant dins de la seua estratègia de suport al turisme actiu. A més, en l’estand s’oferirà informació sobre l’oferta de cicloturisme de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat “la importància de difondre en VLC Bike’s l’oferta destinada al cicloturisme entre els potencials usuaris” i que “d’aquesta manera, els amants de la bicicleta poden descobrir que a la Comunitat existeix tota una oferta per a poder conèixer diferents destinacions sobre una bicicleta”.

Colomer ha explicat que el cicloturisme està considerat com un dels productes “amb major projecció en el moment” i l’interès per a impulsar el seu desenvolupament a la Comunitat Valenciana radica en el seu “component desestacionalizador” i en la tendència a l’especialització per productes que s’està produint tant per part de l’oferta com per part de la demanda.

L’existència d’11 vies verdes, com la d’Ulls Negres, que és la via verda més llarga d’Espanya, o grans travessies com la Ruta del Cid i el camí de Sant Jaume de Llevant, conviden a pensar que el nombre de cicloturistes, així com l’oferta de paquets turístics que oferisquen aquest producte, va a anar en augment.

A més, a la Comunitat Valenciana, té cada vegada major implantació el cicloturisme associat a la bicicleta de carretera, tant per als entrenaments d’equips ciclistes europeus com a grups de turistes, sent les destinacions més destacades els de la Costa Blanca.

Centres BTT de la Comunitat Valenciana

L’altre gran segment de la bicicleta, el de la bicicleta tot terreny, que té un gran nombre d’aficionats, compta a la Comunitat Valenciana amb una interessant i àmplia xarxa de rutes i itineraris de diversa dificultat que la converteixen en una destacada destinació per a la pràctica de la BTT.

Els centres BTT representen un producte turístic singular no solament perquè suposen un atractiu que augmenten el flux de visitants a la zona per a realitzar una activitat esportiva, sinó perquè suposen una magnífica oportunitat perquè els visitants coneguen la riquesa paisatgística, cultural i monumental del municipi on se situen i el seu entorn.

Cal assenyalar que els centres BTT són espais d’accés lliure preparat per als practicants de la bicicleta tot terreny (BTT o mountain bike), que compta amb una variada proposta de rutes, de diferent grau de dificultat, perfectament senyalitzades i amb una sèrie d’equipaments i serveis de suport complementaris a l’ús de la bicicleta.

La Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valencià compta en l’actualitat amb deu centres distribuïts per tot el territori, i que en conjunt ofereixen al voltant de 126 rutes que cobreixen quasi 4.000 kilometros.

VLC Bike’s

VLC Bike’s, que se celebra del 10 al 12 de novembre en Fira València és un esdeveniment dirigit a difondre la cultura del ciclisme en totes les seues modalitats. Amb una intenció més àmplia que la d’un saló comercial, es tracta d’un punt de trobada dinàmica i participatiu idoni per a venda de de productes i on les marques podran presentar les seues novetats.

Aquest certamen, que se celebra en el Pavelló 7 de Fira València fins al diumenge, 12 de novembre, coincideix en temps amb el Saló de 2 Rodes MotorBike ShowRoom i amb el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc en el Circuit Ricardo Tormo de Xest.

A més, en ambdues fires es duran a terme activitats com els reconeixements al pilot NicoTerol i al ciclista Ángel Casero, exhibicions de trial o la signatura dels pilots del mundial Arón Canet, Isaac Viñales o Tetsuta Nagashima.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana